MIELIPITEET
Herra pääministeri, miksi veroja maksetaan?
TV-uutisissa pääministeri totesi viimeisimmästä vaalirahoitusjutusta lyhyesti ja ytimekkäästi: Kaikki on hoidettu laillisesti.

  Saadut vaalituet ovat kuulemma olleet vastikkeellisia eli korvauksia juontokeikoista, luennoista ja kökkätöistä. Erikoista asiassa on minusta vain se, että palkkoja maksellaan, mutta kenellekään ei tule mieleen se, että palkoista pitäisi maksaa verot, jotta sosiaali- ja terveydenhuolto sekä koulutoimi voitaisiin rahoittaa.
  Kun muutkin keksivät veronkierron, valtion ja kuntien kassoista loppuvat rahat. Rahapulassa kunnat ja valtio ovat jo leikanneet mm. lapsiperheiden ja eläkeläisten etuuksia. Tämä on täysin väärin. Vaikeassa rahapulassa minusta ensimmäisinä pitäisi laittaa ministerit ja kyläpoliitikot palkattomalle pakkolomalle, jotta oppisivat, miksi veroja maksetaan.
  Kuntapäättäjät eivät  ole esimerkiksi Seinäjoella ymmärtäneet sitä, miten laman aikana tulisi toimia, sillä johtavat kunnallisvirkamiehet ovat nostattaneet lamasta huolimatta omia palkkojaan jopa 17 prosenttia eli yli 1000 euroa kuukaudessa.

Asko Salo
Kyläpoliitikko/PS
Seinäjoki

Julkaistu 27.07.2009 klo 15:19