MIELIPITEET
Lupauksia luvassa

On jälleen tulossa mielenkiintoiset vaalit. Odotan innostuneesti mitä nyt lupaillaan. Eduskuntavaaleissa lupailivat 500 euron palkankorotuksia ja kaikkea muuta hyvää. Toteutumassa on perintöverouudistus, joka antaa suurille perinnöille entistä paremmat ehdot. Sairaanhoitajatkin saavat sen luvatun summan, mutta todennäköisesti pikku hiljaa, ehkä peräti 50 euron kuukausikorotus per vuosi. Mutta taidettiin uhata jopa vankilalla, jos yrittää jotain muuta.
Eräs toveripuolue Kokoomuksen kansanedustaja kysyi eduskunnassa: "Mikä olisi sopiva summa?" Vastaan vastakysymyksellä: Olisiko 100-500 prosenttia sopiva? Tällaisia palkankorotuksia saivat henkilöt, joiden palkka on 1-2 miljoonaa euroa!
Takaisin tuleviin vaaleihin. On syytä muistaa Juha "Watt" Vainion laulelma, jossa sanotaan tähän tapaan (ei aivan sanatarkka lainaus): Herrat Helsingin on hienoja kuten tiedät, he ovat maistereita, tohtoreita, insinöörejä melkein jokainen. He tuulentupaa lupaa meille melkein jokainen. Sekä kuun ja tähdet, mutta miten käy jälkeenpäin? Häipyy tohtorit ja maisterit ja hieno joukko muu, kauniit lupaukset unohtuu, käteen lyödään luu. Ne on herrain puheet herkässä, se sillä lailla on.
MOT - Mikä Oli Todistettava. Että tällaista kisailua on luvassa jälleen. Meidän Perussuomalaisten ei tule sortua tällaiseen, vaan on pysyttävä lupauksissa mahdollisuuksien rajoissa.

Heimo Mikkanen
Järvenpää

Julkaistu 24.09.2008 klo 07:51
Kirjoittaja: Heimo Mikkanen