MIELIPITEET
Pesä puhtaaksi - 1800 euroa
Itse näihin vaalirahoitussotkuvaaleihin osallistuneena haitankärsijänä, en voi kuin ihmetellä kaikenmaailman sihtojen ja mietojen jälkipolitikointia. Tämähän on jäävuoren huippua.

Nämä luulevat ja toivovat 1800 eurolla puhdistavan pesänsä. Tämä on pieni osa kansanedustajan kuukausipalkasta, toimesta johon ovat kyseenalaisin keinoin itsensä luovineet. He ovat hyödyn aikanaan saaneet näillä rahoilla, joita nyt sitten kirkkain silmin maksavat omaatuntoa puhdistaakseen takaisin.
On uskomattoman naiivia väittää, etteikö mainonta vaikuttaisi vaalitulokseen. Jopa pääministeri päästelee naamastaan tällaista potaskaa!

Missä luuraavat sellaiset eduskunnan ulkopuolelle jääneet ehdokkaat, jotka ovat saaneet näitä veronmaksajien rahoja kampanjointeihinsa. Koska he alkavat tulouttaa vääryydellä heille osoitettuja euroja?

Esim. itselleni olisi 5000 euroa ollut "taivaan lahja". Väitän että olisin viisinkertaistanut äänimääräni, jonka sain lähinnä puolueen yhteismainonnalla ja joillakin lehtijutuillani.

Se että nuorison ja heikompiosaisten hyväksi mm. raha-automaateista kerättyjä rahoja sumplitaan omien isojen puolueiden ehdokkaiden vaalikampanjointiin on moraalisesti katastrofaalista. Oikeudenmukaista olisi uusia koko vaalit!

Koko vaalitukijärjestelmä olisi uusittava. Eduskuntakamppailuun ehdokkaiksi lähtevien pitäisi saada tasavertaiset mahdollisuudet tuoda itseään esiin, riippumatta siitä kuka sattuu olemaan vallassa. Esim. jokaiselle ehdokkaalle 3000 euron etuseteli käyttää tiedotusvälineitä tai kirjapainoja oman valintansa mukaan. Siis ei rahaa vaan etuisuus.

Mitä järkeä esim. 50 km:n juoksussa olisi antaa edellisvuoden voittajalle 5 km etumatkaa lähdössä. Näinhän tapahtuu politiikassa! Vaalituet saa ne jolla on eniten valtaa. Ensitöikseen taisi istuva eduskunta 2007 korottaa jälleen kerran omia vaalitukiaan.

Kai Väli-Torala
Ilmajoen KH.n ja valtuuston jäsen
Eduskuntavaaliehdokas 2007
"Ei palautettavaa"

Julkaistu 01.11.2009 klo 09:34