MIELIPITEET
Pankkikorttiuudistus on pienyrittäjälle ahdistus
Vanhat magneettijuovaiset pankkikortit alkavat olla historiaa, viimeisetkin katoavat vuoden 2010 aikana. Sen jälkeen kaikki pankkikortit ovat EMV-sirukortteja (Europay, Mastercard, Visa).

Uudistusta on puolusteltu mm. turvallisuudella. Nettirikollisuutta tosin mikään siru ei poista, sen saimme havaita, kun Nordea joutui uusimaan tuhansia pankkikortteja.

Ja saimmehan koko kansa opeteltavaksi kaksi sanaa, debit ja credit, sen ovat varmaankin kaikki muutaman erehdyksen kautta oppineet.

Asia mistä koko pankkikorttiuudistuksen aikana ei ole pienyrittäjille kerrottu, on rahan siirtyminen yrittäjän tilille.

Ennen magneettijuovaisella kortilla maksettaessa raha oli seuraavana aamuna tilillä, nyt uudistuksen myötä se vie 6-9 pankkipäivää eli käytännössä lähes kaksi viikkoa maksutapahtumasta.
Haluaisin tietää missä se raha matkustaa, ts. kenen tilillä makaa?

Jos pienyrittäjä, jonka ainoa kassavirta on pankkikorteilla tapahtuvat maksut, pitää lomaa, niin onpa tosi mukavaa painaa kaksi viikkoa töitä ennen kuin euroakaan on tilille kilahtanut.

Jo se, ettei yrittäjää odota lomaltapaluurahat, on loman jälkeen rankkaa. Ja nyt tämä, että lomalle lähtiessä on varmistettava rahojen riittävyys kaikkiin laskuihin jotka ovat lähiviikkoina maksuun tulossa.

Katriina Sundqvist
Helsinki

Julkaistu 21.11.2009 klo 09:34