MIELIPITEET
Kahden lautasen ongelma
Suomessa on syntynyt erikoinen ongelma. Syömämiehiä on enemmän kuin on lautasia.

Lissabonin sopimuksen ratifioiminen Suomessa ja kaikissa Euroopan Unionin jäsenmaissa synnytti eurooppalaisen liittovaltion. Unioni sai oman presidenttinsä. Presidentiksi ei tullutkaan demari Paavo Lipponen ja näin suomalaiset demarit pelattiin ulos EU-nimisen liittovaltion korkeilta paikoilta.

Demarit kokevat tämän piinalliseksi – olivathan he kokoomuksen ohella kiihkeimmin viemässä Suomea Euroopan Unionin jäseneksi.

Kun presidentiltä on leikattu siivet eikä demari olekaan Suomen pääministeri on tilanne todella hankala – demarileiristä katseltuna.

En voi edes kuvitella, että demarit eivät olisi tajunneet, mihin kehitys johtaa.

En usko sitäkään etteivätkö presidentinkanslian neuvonantajat olisi olleet tietoisia asiasta. Vai olivatko taas asialla kansliassa työskentelevät kepulaiset virkamiehet. Demarien toimesta kepun Anneli Jäätteenmäki ajettiin aikoinaan pois pääministerin paikalta. Maksoivatko kepulaiset nyt demareille potut pottuina?

Mielestäni ei presidentti Tarja Halosen kannattaisi ottaa tilannetta niin hirvittävän vakavasti – ei yhdessä liittovaltiossa voi olla monta täysivaltaista presidenttiä. Ei presidenttiämme lautasen puutteesta huolimatta pääse nälkä yllättämään. Kyllä Tamminiemessä ruokaa riittää ainakin viranhoidon loppuajaksi. Ja veinhän minä hänelle heinäkuussa tavatessamme Kultarannassa kajaanilaisen Pekka Heikkisen leipomon ison tuliaisleivän tuomisiksi.

Enemmän kannan huolta siitä miten tässä jatkossa käy suomalaisten ja kainuulaisten ihmisten. Tilanne huononee koko ajan. Työttömien armeija kasvaa, yrityksen vähentävät väkeä ja kansalla menee aina vain huonommin.

Maamme korkein johto tappelee vain lautasista.

Pentti Kettunen
ent. kansanedustaja
Perussuomalaisten Kainuun piirin pj.

Julkaistu 04.12.2009 klo 10:25