MIELIPITEET
Peruspuukkoako?
Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Reijo Ojennus otti kantaa Perussuomalainen-lehdessä nro 13 osuvasti merkkeihin, joita alkaa olla ilmassa tuleviin eduskuntavaaleihin liittyen. Hän kysyi kestääkö pää? Olisi kannatettavaa, että piireissä toimisimme juuri kuten hän kirjoitti eikä sillä toisella tavalla, joka liittyy hänenkin mainitsemaan oman pesän likaamiseen.

Kaikki liittyy kaikkeen. Myös sen, että piireihin eli käytännössä paikallisyhdistyksiin tulee tai haetaan uusia jäseniä, tulisi olla hanskassa. On valitettavaa, että tilanne saattaa kääntyä kaikessa karmeudessaan toimiksi, joiden tarkoitus on vain sokeana katsoa omaan napaan mistään muusta välittämättä. On karmeaa, jos kilpailutilanteessa päädytään toimiin, joilla torpataan hyviä, äänestäjien luottamusta nauttivia ja puolueemme historiassa “kauan” mukana olleita henkilöitä antaen johtotehtäviä uusille muutaman kuukauden mukana olleille ihmisille. Se, jos mikä on erittäin sokeaa toimintaa. Reijo Ojennus kirjoitti aiheellisesti pään kestämisestä. Sokeana toimien tehdään anteeksiantamattomia virheitä. Pää ei kestä ja toimitaan itsekkäästi vailla silmää pitkälle katsovaan ajattelutapaan ja seurauksiin näistä toimista.

Lyhytkatseisilla toimilla ei myös aikanaan eduskuntavaaleissa tule ääniä. Omien selkään puukottaminen ei sovellu kirjoittamattomiin sääntöihin. Terve kilpailu terveessä porukassa. On naiivia kuvitella, että ilman useita varteenotettavia ehdokaskandidaatteja, vaaleissa saatava äänimäärä ei kutistuisi Tässä asiassa ei ole olemassa kultaista keskitietä yhden ehdokkaan äänimäärän maksimoimiseksi.

Vallanhalu sokaisee. Tämä on vanha ja osuva sanonta eikä se ole ajassaan kuollut. Kun kannatusta niin äänestäjien kuin yhteistyökumppaneiden joukossa kasvattava alkaa olla uhka omien joukossa, ollaan rumalla tiellä. Tähän toivon, ettei perussuomalaiset piireissään sorru.

Jotta vaaleissa saamme hyvän kannatuksen ja kuntalaistemme äänet, on meillä oltava uskottavia, toimeliaita ja kunnioitettavia toisin sanoen hyviä ehdokkaita. Peräänkuulutan nyt kaikissa piireissä toisiamme kohtaan perussuomalaista perusrehellisyyttä, en peruspuukkoa.

Satu Virtala (ps)
Lappeenranta

Julkaistu 11.12.2009 klo 08:07