MIELIPITEET
Terveisiä Haapavedeltä
Haapavedellä on valtuustossa kaksi perussuomalaista ja menestyimme hyvin myös lautakuntapaikkojen jaossa. Tässä kirjoitan kuitenkin hieman laajemmasta asiasta.

Mitä on ”lama”? Tiedämme, että jokainen ennen lamaa painettu seteli tai kolikko on yhä olemassa. ”Lama” siis tarkoittaa, että rahat ovat kerääntyneet harvoihin taskuihin, pois tavallisten ihmisten ulottuvilta. Rikkaat eivät yhä vieläkään tiedä, mitä todellisuudessa tarkoittaa sana ”lama”.

Jo hyvissä ajoin ennen ”lamaa” esimerkiksi Suomen kokoomusvetoinen hallitus keskustan hyvällä myötävaikutuksella alensi rutkasti varakkaiden verotusta. Muistatteko, miten ennen EU:hun liittymistä nostettiin hintoja roimasti, jotta sitten liittymisen aikoihin saatiin muutamalla hinnanalennuksella aikaan vaikutelma, että hinnat alenivat liittymisen seurauksena? Nyt puhutaan ”lamasta” kuin se koskettaisi kaikkia. Miksi sitten keskuspankit syöttävät jopa satoja miljardeja euroja verorahoja pörssiyhtiöitten pelastamiseksi samalla, kun johtajille ammennetaan muhkeita bonuksia vielä näistäkin verovaroista?

Laman nimissä tehdään paljon muutakin. Ennen ”lamaa” maailman valloitti ns. ”Kiina-ilmiö”, joka tarkoittaa teollisten työpaikkojen siirtoa halpatyömaihin järjestäytyneiden työläisliikkeiden ulottumattomiin. Ennakoitiinko näillä toimilla tulevaa ”lamaa”, vai oliko ”lama” peräti maailman oikeistovoimien suunnitelma palata takaisin keskiajan feodaaliyhteiskuntaan, jossa luokkaerot olivat näkyviä ja varsinkin varakkaiden taholta tarkasti vaalittuja? Kun yhteiskunnat ovat jo jakautuneet näin, syntyy kuva hyvin johdetusta vallankaappauksesta. Vasemmisto on käynyt köykäiseksi tämän kehityksen estäjänä.

Kuntasektorillakin tehdään paljon laman nimissä. Veroja nostetaan samalla kun palveluja heikennetään ja muutetaan maksullisiksi. Kuntia yhdistetään palvelujen siirtämiseksi vähävaraisten ulottumattomiin ja asiointi siirtyy nettiin, jota ei kuitenkaan varsinkaan syrjäseutujen vanhuksilla ole. Tarkoittamatta pelotella sanon kuitenkin: Pitäkää silmänne auki, sillä ei ole mitään järkeä antaa elämän valua käsistä pienen valtaklikin hyväksi! Puolueena Perussuomalaiset meitä siinä auttakoon!

Martti Repo
valtuutettu, Perussuomalaiset
Haapavesi

Julkaistu 23.12.2009 klo 13:41