MIELIPITEET
Onko valta ja päätöksenteko uskottu väärille henkilöille?
Itsensä, omaisuutensa ja lähimmäisen puolustaminen näyttää olevan lähes rikos oikeustuomioistuimissa. Auton varastaminen on vain luvaton käyttöönotto. Entäs sitten lievä raiskaus? Opettajilta on kouluissa viety järjestyksenpito-oikeudet. Rikollisten hyysääminen on mennyt liian pitkälle, heille on ilmaiset oikeudenkäynnit ja ilmaiset oikeusavustajat. Tämän taas kustantavat veronmaksajat.

Protestiliikkeet ja päihdeaalto käynnistivät nykyisen turmion tien, perinteisten arvojen alasajo on suoraa seurausta vääristä valinnoista. Kumoukselliset mätäkuun liikkeet ja niin kutsutut edistykselliset piirit soluttautuivat kaikkiin mahdollisiin organisaatioihin tarkoituksenaan romuttaa yhteiskunnan peruspilarit: kodin, koulun, kirkon, armeijan, kontrollikoneiston sekä hallinto- ja valtioelimet.

Osa näistä liikkeistä ja piireistä naamioitui luonnonsuojelujärjestöihin tehdäkseen siellä myyräntyötä toimivan demokratian vastaisesti. Vapaan kasvatuksen korostaminen sopi hyvin heidän aikeisiinsa. Oikea kasvatus tähtää aina vastuuseen itsestä ja muista. Äänten kalastus tapahtui kaikin lupauksin ja keinoin. Muotiteemojen vastustajat leimattiin yhteiskunnan vihollisiksi, rasisteiksi tai syrjintää harjoittaviksi henkilöiksi. "Jos et ole meidän puolellamme olet meitä vastaan".

Tälle ajalle ominaiset muotiarvot ja urapaitsion pelko voittivat terveen järjen.

Vanhemmilta ja opettajilta on poistettu kurinpito-oikeus. Rikollisia ja ääriryhmiä opetettiin vaatimaan oikeuksiaan. Näin syntyi marraskuun liike, taistolaiset, viherpiipertäjät, vankiliitto Krim, kettutyttöideologia ym. painostusryhmiä. Pyrittiin ymmärtämään kaikkea poikkeavaa käyttäytymistä. Ja tietenkin vallanhalun nimeen.

Siitä kaikesta on seurannut yhteiskunnan arvojen polkeminen sekä viattoman ja moraalisen kansan kurittaminen. Siitä johtuivat rikollisuutta suosivat normistot ja oikeuskäytäntö. Siitä johtuu, että yhteiskunta voi nyt pahoin. Yhä harvenevat poliisipiirit ovat niin suuria, että rikolliset ehtivät paeta rikospaikalta ennen poliisien paikalle tuloa. Kontrollikoneiston toimintaa vaikeutettiin.

Kukaan ei tahdo puolustaa rikoksen uhria? Miksi? Se ei taida olla poliittisesti mediaseksikästä? Siksi yleinen apatia ja välinpitämättömyys taannuttavat maatamme.

Toimiakseen uskottavasti demokratia edellyttää korkeampia moraalisia arvoja ja jämerämpiä valvojia. Uskoa oikeudenmukaisuuteen. Kansan oikeustajua on koeteltu äärimmilleen, kun monissa oikeuden päätöksissä ja toimenpiteissä on rikottu kansalaisten todellisia perustuslaillisia oikeuksia. Nyt jos koskaan olisi rehellisen arvokeskustelun paikka ja moraalisen pyykinpesun aika.

Pyritäänkö Suomessa vetämään kansalaisten huomio näillä "kahden lautasen" ja "lautakasan" ongelmilla pois paljon päivänpolttavammista asioista?

Veijo Eskelinen
kaupunginvaltuutettu
Porvoon Perussuomalaiset

Julkaistu 18.01.2010 klo 09:02