MIELIPITEET
EU-maatalous
EU -komissio laatii maatalousuudistuksia. Näitä EU:n maatalouden linjoja seuraamalla huomaa minne meitä koko ajan ollaan viemässä. Tuotanto halutaan keskittää Keski-Eurooppaan ns. paremmille tuotanto-alueille.

Mielestäni tässä onkin outo ristiriita se, että EU:ta sanotaan demokraattiseksi. Miten tällainen malli voi ikinä olla demokraattinen, kun meidät ajetaan eriarvoiseen asemaan muihin EU-maihin verrattuna.
Mielestäni EU:n tulisi huomioida tukineuvotteluissa paremmin pohjoinen sijaintimme ja pohjoiset luonnonhaitat.

Olemme Keski-Eurooppaan verrattuna puhtaan maatalouden huippua, kuten jo salmonellatuloksetkin unionin alueelta kertovat. Tässä juuri kummeksuttaakin Suomen politiikka, miksi ihmeessä päästetään EU:n puhtain ruoka pois käsistämme ja kansamme suusta. Eivätkö suomalaiset poliitikot osaa sanoa ei tietyissä asioissa? Missä ovat lupaukset maamme maatalouden säilyvyyden puolesta tai kilpailukyvyn säilyttämisestä?

Jos EU:ssa asiat olisivat demokraattisella tolalla, pitäisi meille maksaa kunnon tuet, koska olemme paljon kalliimpi tuotantomaa kuin Keski-Euroopan maat.

Pitäisi huomioida senkin takia, että tuotamme miltei ainoana salmonellatonta lihaa ja kananmunaa. Siksi meidän tuleekin vaalia omaa valkuaisrehun tuotannon kehitystä, jotta saamme tämän ketjun pidettyä aukottomana salmonellasta ja säilytettyä puhtaan ruokatuotantomme.

Mielestäni on älytön yhtälö, kun toisessa yhteydessä poliitikot varoittelevat ruokapulasta ja tarpeesta lisätä ruoantuotantoa puolella 2050 vuoteen mennessä. Samalla EU haluaa keskittää maatalouden Keski-Eurooppaan. Jos kerran meitä uhkaa ruokapula, niin eikö silloin kaikkien EU-maiden kuuluisi tuottaa ruokaa, jotta sitä riittäisi ihmisten tarpeeseen.

Julkaistu 29.01.2010 klo 15:22
Kirjoittaja: Tommi Vainiotalo