MIELIPITEET
Perussuomalaiset - isänmaallinen työväenpuolue
YLE teetti taloustutkimuksella vuosi sitten tutkimuksen, jonka mukaan perussuomalaisten kannattajakunnasta peräti 50% kuuluu työväestöön. Se on suhteellisesti paljon enemmän kuin perinteisissä vasemmisto puolueissa. Vastaava luku SDP:ssä on 46% ja vasemmistoliitossa 43%. Tällä perusteella perussuomalaisia voitaneen kutsua työväenpuolueeksi.
Perussuomalaiset ovat pienituloisten, lapsiperheiden, työväestön ja ennen kaikkea suomalaisten etuja ajava puolue. Perinteisissä vasemmisto puolueissa on hyvin paljon akateemisesti koulutettuja ja tästä syystä ne ovat ajautuneet kauas perinteisestä äänestäjäkunnastaan. Maailmoja halaileva filosofian tohtori ei välttämättä ymmärrä perusduunaria, vaikka puhuisikin tämän kanssa samaa kieltä.

Suomalaisella työläisellä ei ole mitään syytä hyppiä riemusta, kun aletaan puhua vasemmisto puolueiden lempi aiheista - globalisaatiosta ja monikulttuurisuudesta. Puolalainen putkimies tekee töitä puolella hinnalla suomalaiseen putkimieheen verrattuna. Tästä syystä työnantaja valitsee halvemman vaihtoehdon. Jopa kokonaisia tehtaita siirtyy vähitellen halvemman työvoiman maihin.

Humanitaarisin syin Suomeen saapuneet maahanmuuttajat ajautuvat lähiöihin, joissa asuntojen hinnat ovat hieman halvemmat kuin muissa kaupunginosissa. Näissä samoissa lähiöissä asuu myös paljon työntekijäammateissa olevia henkilöitä. Mikäli maahanmuuttajien kotoutuminen ei suju toivotulla tavalla, mahdolliset sosiaaliset ongelmat kohtaavat ensimmäisenä näiden lähiöiden kantaväestöä.

Perussuomalaiset eivät ole myöskään esittäneet supistuksia puolustusmäärärahoihin, niin kuin eräät vasemmisto puolueiden poliitikot. Viimeksi tälläistä esitti SDP:n Jutta Urpiainen. Puolustusmäärärahojen leikkaaminen sillä perusteella, että Suomeen ei kohdistu tällä hetkellä sotilaallista uhkaa, on mielestäni lyhytnäköistä tai jopa suisidaalista politiikkaa.

Jouni Tirkkonen, Kerava
Kaupunginvaltuutettu
Tehyn luottamusmies
Julkaistu 13.03.2010 klo 09:19