MIELIPITEET
Uusiutuva energia työllistää
Energiapolitiikassa pitäisi ottaa maalaisjärki käteen. Uusiutuva energia työllistää hyvin ja on hyödyksi koko yhteiskunnallemme. On myös moraalisesti ja eettisesti kestävällä pohjalla.
Mielestäni öljylle ja suorasähkölle pitäisi laittaa haittaveroa ja uusien rakennuksien kohdalla tämänkaltaiset rakennushankkeet pitäisi tyrmätä jo suunnitteluvaiheessa. Myös ydinvoimalahankkeet pitäisi jättää toteuttamatta.

Kotitalousvähennysjärjestelmä pitäisi muokata palvelemaan ostavaa asiakasta ja suosimaan rehellisiä yrittäjiä. Tämä voitaisiin toteuttaa helposti Ruotsin mallin mukaisesti. Siellä yrittäjä vähentää kotitalousvähennyksen 50% suoraan työn hinnasta. Asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään ja eikä kantaa myöskään riskiä. Yrittäjä hakee verottajalta 50% työn osuudesta ja verottaja kontrolloi yrittäjän työn ja toiminnan oikeellisuuden. Rahat tulevat yrittäjän tilille kahdessa viikossa. Meillä sen sijaan pääsääntöisesti asiakkaan tilille seuraavassa verotuksessa.

Tämän kaltainen nopea toiminta olisi omiaan lisäämään kotimaista ja paikallista yrittämistä, missä työn osuus on merkittävä. Itse olen aivan varma, että kotitalousvähennyksen järkeistäminen erityisesti asiakkaan näkökulmasta olisi omiaan lisäämään myös investointeja.
Ei muuta kuin työllistämään

Marko Hoikkaniemi
Kirjailija
Kiviniemi
Julkaistu 25.03.2010 klo 12:33