MIELIPITEET
Koti, uskonto, isänmaa
Perussuomalaisena ihmettelen nykymenoa Suomenmaassa, jossa isänmaallisuuteen liitetään käsite rasismi kun puhutaan järkevästi hoidetusta maahanmuuttopolitiikasta. Kyse taitaa olla hallituspuolueiden pyrkimyksestä kääntää huomio pois polttavista kysymyksistä, kuten pahenevasta työttömyydestä ja holtittomasta lainanotosta. AKT:n lakon aikana hallitus pysyi täysin hiljaa, mitä nyt pääministeri sanaili jotain ympäripyöreää.
Isänmaallisuus, mitä se on? Virolaiset, sukulaisemme, kohtaavat talouskriisin yhteisellä panostuksella, ei ylenmääräisellä lainanotolla. Heillä on 50 vuoden kokemus vieraan vallan alaisuudesta. Virolla on samanlainen kohtalo kuin meillä suomalaisillakin, satoja vuosia milloin kuningaskunnan ja milloin keisarikunnan alaisina. Kuitenkin viimeisin kausi kommunistisen vallan alaisuudessa vahvisti heidän omaa itsenäistä identiteettiään selvästi vahvemmaksi mitä meillä on.

Norjalaisten isänmaallisuus on ilmiselvää. Ruotsalaiset osaavat tehdä omia ratkaisuja ja pyrkivät säilyttämään tasa-arvoisen yhteiskunnan. Ruotsissa ei ole ruokajonoja kuten meillä. Onko 200 vuota Venäjän vallan alla juurruttanut suomalaisiin eriarvoisuuden oikeutuksen? Näin on jos edes esitetään ajatus, että omaan kuntaan pyritään kalastelemaan vain varakkaita veronmaksajia.

Se, että käsitteet koti, uskonto ja isänmaa ovat itselleni tärkeitä johtuu lapsuudesta. Kotini on kuusi-lapsinen pienviljelijäkoti. Työnteko ja rehellisyys olivat kotoa saadut kasvatusperiaatteet.
Kummitätini ja – setäni olivat partioliikeaktiiveja, joten heidän ansiostaan minulla oli partiopuku ja tarvittavat varusteet. Kuitenkin lapsen ja nuoren kasvuun vaikutti vahvasti partioperiaatteet. Juuri harrastuksilla kodin lisäksi on suuri merkitys siihen minkälaisen arvopohjan kasvava saa.

Perussuomalaisia väitetään populisteiksi. Minusta juuri puolueemme nojaa vahvasti suomalaisiin juuriin, joita juuri nuoret etsivät. Perusrakenteita, joka on muuta kuin raha ja tavara. Suomi on pohjoismainen kansallisvaltio, jossa tunnetaan vastuu jokaisesta lähimmäisestä.

Anita Koivu
perussuomalainen
valtuutettu

Julkaistu 01.04.2010 klo 09:22