MIELIPITEET
Kreikan kriisi on koko EU:n kriisi
Suurissa talousalueissa on aina omat ongelmansa. Tämä paljastuu nyt kaikkein karuimmillaan kun on selvinnyt, että Kreikka on huijannut jo liittyessään Euroopan Unioniin toisia jäsenvaltioita. Kreikka on saanut huijausapua Yhdysvaltain pankkimaailmasta.

Me suomalaisetkin osallistumme taas tämänkin huijauksen maksumiehiksi ollessamme EU:n ja sen rahaliiton jäsenenä. Kreikka on tehnyt tämän huijauksen tietoisena siitä, että apua tulee toisilta EU-valtioilta. Jokainen ymmärtää, että jos muut EU-maat eivät maksa Kreikan huijausta, on vaarassa kaatua koko rahaliitto. Siis koko rahaliitto roikkuu Kreikan virittämässä hirsinarussa ja kreikkalaiset tietävät sen.

Ruotsalaiset olivat suomalaisia viisaampia. He eivät lähteneet mukaan rahaliittoon vaan pitivät oman kruunun. Norjalaiset olivat vieläkin viisaampia – he eivät lähteneet mukaan koko Euroopan Unioniin ja heillä menee hyvin. Norjalaiset eivät halunneet luovuttaa omia öljy- ja kaasuvarojaan koko Euroopan hyväksi. He pitävät kiinni myös omista kalastusalueistaan. Norjan kansa voi hyvin.

Vielä kolme vuosikymmentä sitten pohjoinen Norja oli pohjoiseen Suomeen verrattuna kehitysaluetta. Menkääpä katsomaan nyt. Suomen puolella Lapissa on kansa köyhtynyt ja kylät autioituneet. On vain lautoja ikkunoissa ja pönkkiä ovilla. Norjalaiset rypevät yltäkylläisyydessä ja raha liikkuu.

Jos Espanja, Portugali ja Italia ajautuvat samaan tilanteeseen missä Kreikka on nyt, niin mistä muu Eurooppa ottaa ne sadat miljardit, joilla tämä kupru maksetaan!

Saavat siinä suomalaiset jatkaa työuria vielä monta kertaa ja alentaa palkkoja ja pieniä eläkkeitä sekä myydä maata rikkaille venäläisille. Herrat vaan nostelevat optioita, ylisuuria eläkkeitä ja palkkoja sekä nauravat kansan valituksille.

Aikoihin on eletty ja porukkaan on sorruttu. Onneksi jyrkästi vastustin Suomen liittymistä Euroopan Unionin jäseneksi. Nyt ei tarvitse kantaa tunnontuskia.

Pentti Kettunen
entinen kansanedustaja
Kajaani

Julkaistu 30.04.2010 klo 07:17