MIELIPITEET
Suomen työttömät, vitsikö eduskunnassa?
Suomalaiset työttömätkö ovat eduskunnassa vitsin aihe? Tähän toteamukseen itse päädyin luettuani lehdistä kommentteja eduskunnan istunnosta, koskien maahanmuuttoa työn perässä.
En vastusta maahan muuttamista työn perässä, kunhan ensin suomalaisille on töitä tarjolla yhtä paljon kuin maahanmuuttajille. Mutta ja iso mutta tulee siinä, että niin kauan kuin tuttavissani on työttömiä henkilöitä, jotka olisivat valmiita tekemään mitä töitä tahansa, niin heille töitä ei löydy. Edelle on valitettavasti mennyt useasti maahamme saapunut työnhakija.

Eero Heinäluoma on oikeassa todetessaan: Työperäinen maahanmuutto on tervetullutta, jos Suomessa on tekemätöntä työtä. Tämä lausunto on aiheuttanut eduskunnassa naurua ja vitsinheittoa.
Käsittämätöntä. Eivätkö Suomen kansalaiset ja heidän hyvinvointinsa merkitse eräille kansanedustajille mitään?

Suomen hallitus on esittänyt vapautta yrityksille tuoda työvoimaa EU:n ulkopuolelta. Heitä käytetään b-luokan työvoimana pienillä palkoilla. Kuka yrittäjä vapaasti valitessaan haluaa palkata suomalaisen työnhakijan, kun ulkomaalaisen saa töihin pilkkapalkalla.

Maahanmuuttoministeri Thors kertoo: Työluvan ehtona on, että työpaikasta on ensin julkisesti ilmoitettu EU:n alueella.

Antakaa minun kaikki kestää. Jos Suomesta halutaan tehdä kerjäläisvaltio oman maan kansalaisista, niin suunta on oikea.

Lakia on turha enää sorvata, maahamme on tuotu ja tuodaan kiihtyvällä vauhdilla työväkeä ulkomailta ja taatusti työpaikkoja ei ole vielä EU:n alueella julkaistu.

Suomen työttömille naureskelevat ja lakia kannattavat kansanedustajat saisivat mielestäni alkaa työnvälittäjiksi suomalaisille työttömille, heillä kun työpaikat näyttävät olevan tiedossa.

Eija Kiviharju-Ketola
Ylihärmän Perussuomalaisten pj.
Julkaistu 06.05.2010 klo 14:38