MIELIPITEET
Venäjän oudot maakaupat kiellettävä
Olen pitkään ihmetellyt venäläisten halua ostaa rappiotiloja ja laajoja maa-alueita Suomen maanpuolustuksen kannalta tärkeiden kohteiden läheisyydestä. Aihe nousi jälleen esiin, kun MTV3:n 45-minuuttia ohjelmassa (28.4) käytiin ongelmaa läpi.
Ohjelman mukaan näitä kauppoja on tehty mm. Saarijärvellä, Kauhajoella, Uuraisissa, Tikkakoskella, Kuorevedellä, Pirkkalassa, Paraisilla ja Kauhavalla, kaikki Suomen puolustuksen kannalta elintärkeiden alueiden läheisyydessä. Ostajien perustelut kaupoille ovat olleet erikoisia, kuten minkkitarha, lomanviettopaikka, verkkokauppa jne. Myöskään rahoituksiin ei ole kukaan ostajista halunnut ottaa kantaa.

Aihe on ollut julkisuudessa esillä tasaisin väliajoin noin kahden vuoden ajan, mutta mitään merkittävää toimenpidettä ei asialle ole kukaan uskaltanut tehdä. Venäläiset saavat nykylainsäädännön puitteissa ostaa maata Suomesta vapaasti ilman minkäänlaisia rajoituksia, mutta samaa oikeutta eivät venäläiset myönnä suomalaisille.

Mielestäni on vähintäänkin outoa, että kukaan nykypoliitikko ei omaa riittävää kanttia tuoda asiaa esille ja esittää lakimuutosta, joka rajoittaisi ulkomaalaisten oikeutta ostaa maa-alueita Suomesta. Suomen tulisi kieltää järjestelmällisesti maa-alueiden myynti ulkomaalaisille, vähintäänkin sotilaallisesti tärkeiden alueiden läheisyydestä. Ei ole paranoidista väittää, ettei näissä venäläisten tekemissä maakaupoissa olisi jotain erikoista.

Nykyään Venäjää johtavat miehet, joiden kanssa ei enää pärjää pelkällä mielistelyllä ja vodkan tarjonnalla, onko tämän vuoksi siis ylivoimaista nostaa aihe esille Venäjän päättäjien kanssa? Sosiaali- ja yhteiskuntapolitiikkaan löytyy kyllä lähes jokaisella maamme poliitikolla kantansa, mutta tästä aiheesta valtaosa vaikenee. Käykö tässäkin asiassa niin, että vasta 10 vuoden päästä myönnetään ongelman vakavuus, kun on jo myöhäistä? Nyt olisi syytä pikaisesti säätää laki, joka estää epämääräiset maakaupat ulkomaalaisille.

On myös käsittämätöntä että muutamat innokkaat Nato-lobbarit pitävät näitä maakauppoja vähäpätöisinä. Suomen sotaveteraanit tekivät valtavan työn puolustaessaan Suomea talvi- ja jatkosodassa. Isänmaan eteen vuodatettiin paljon verta, ja nyt kaikki myydään rahalla pois. Olisi korkea aika antaa kunnioitus sotaveteraaneille ja sodissa kaatuneille pitämällä Suomi sellaisena, jonka vuoksi he siitä taistelivat!

Risto Mattila
Kauhavan Perussuomalaisten puheenjohtaja
Alahärmä

Julkaistu 19.05.2010 klo 08:55