MIELIPITEET
Neronleimaus
Nuoriso tuntuu oppineen opinahjoissaan, että kreikkalaiset ovat olleet kautta aikojen neroja. Nyt se sitten on toteen näytetty. Mitä sitä omaa kansaansa köyhdyttämään, kun me pohjoisen kotaperäläiset kustannetaan kaikenmoiset lisät, kannustukset ja perhe-eläkkeet.

Meillä täällä on pitkät välimatkat ja talvisen vinkkamaiset olosuhteet, jolloin lämmityskustannuksiinkin menee sitä kirottua euroa kahinalla. Puhumattakaan parinsadan kilometrin päässä matkailtavasta ainoasta kepulaisten pankin laskunmaksureissusta. Näitä etuja ei niillä neroilla olekaan.

Suomessa hoitolaitosten vanhuksilla on kolmen vaipan kiintiö vuorokaudessa. Voin vain kuvitella miltä se tuntuu, kun on ikänsä pitänyt tuupparinsa itse puhtaana, pieniä jarrutusjälkiä lukuun ottamatta. Vasta jokunen päivä sitten keskusteltiin vanhan miehen eilisestä eväästä palaneesta peräpeilistä.
Pepanthenia siihen oli vain hierottu. Tosin se onkin hyvää ainetta. Sitä kun saa jo nykyisin jopesti myös sisäisesti. Minä rukoilen joka ilta kiittimet kyynärpäitä myöten ristissä, että ylikypsälle pääsihteerille ja rahakirstun vartija kapoiselle siunaantuisi pitkä ja rauhallinen vaippaikä!

Näille neroille pumpattu helppo raha saa aikaan sen kuuluisan lumipalloefektin. Pian on Euroopassa ankkurilapsia koura koppanana pyytämässä meiltä vielä muutamia miljardeja. Se tekopitäjän kuuluisan kynämiehen isä sanoisi taas, että ”voe Taevahan Jumala!”. Eihän tähän suurta profeettaa tarvitse, kun tietää lopputuloksen. Anna itse naapurin juopolle rahaa ryyppäämiseen. Koskaan niitä et takaisin saa. Ei se edes halua maksaa. Nauraa kännipäissään helpon rahan tulvasta. Vielä mukavampaa, kun niitä kirottuja euroja antavat kaikki naapurit.

Meille tavallisille tallaajille ei kerrota totuutta tästä nerojen avustuksesta. Mitä ihmettä me sillä koko nerojen syrjäkylän kankaalla saadaan aikaiseksi. Rahoitetaan jälleen Saksan ja Ranskan rahalaitoksia. Historia toistaa itseään. Kyseiset maat valloittavat valtaansa lopullisesti väsyttämällä meidät pienet maat. Näyttäisivät meille edes iltauutisissa, että minkälaisia meisseleitä me sinne neroille viedään ja saadaanko niistä jotain korvausta.

Pientä viisautta kuuluu välillä sieltä tolppatalosta. Parikymmentä kansanedunsaajaa on luopumassa työstään hyvän vieroituseläkkeen ansiosta. Nyt sitten korvien väliin sydämellinen toivomus! Hommataan sillä numeroinnilla ne loputkin ulos!

Palaan vielä siihen mamutuotantoon. Sitten otetaan niitä risusavottaan, kun omia ei sinne riitä. Sevettijärven ja Näätämön välissä olisi tilaa mukavasti muutamalle riekonviljelysfarmille. Riekot kun ovat siellä sukupuuttoon kuolemassa. Seutu on rauhallista. Vaikka yrittäisi ottaa itseään hengiltä seisomalla keskellä tietä, niin ei kerta kaikkiaan jaksa odottaa niin kauan, että auto tulisi ja ajaisi ylitse. Joskus talvisin voi kuulua etäistä moottorikelkan ääntä ja kesäisin pari mäkärälauttaa viihtyy hyvin varvikossa. Kalasta tykkääville on Kirkkoniemi siellä Natovaltakunnassa suhteellisen lähellä. Porolla sinne hivauttaa hetkessä. Sieltä saa turskaa ja jättikrapua. Voi mitä ihanaa eksotiikkaa!

Timo Huttu
tosiperussuomalainen
Oulu

Julkaistu 25.05.2010 klo 09:06