MIELIPITEET
Sivaristako presidentti Tarja Halosen jälkeen?
Vihreiden puoluekokous keskusteli tulevista vuoden 2012 presidentinvaaleista. Keskusteluissa nousi vakavasti esille kansanedustaja Pekka Haaviston nimi. Olisihan se melkoinen tilanne, jos Suomen uusi presidentti ja puolustusvoimien ylipäällikkö olisi siviilipalvelusmies.
Eduskunnan toimittamassa kirjassa, Suomen kansanedustajat 1907 – 2000, kaikkien muiden Haavistoa koskevien tietojen lisäksi kerrotaan, että hän on siviilipalvelusmies.

TV-uutisten haastattelussa Haavisto totesi, että hän olisi käytettävissä ehdolle presidentinvaaleissa jos hänen taakseen voitaisiin saada laajempi kansanliike. Minä ainakin ilmoitan jo nyt, että en tule osallistumaan sellaiseen kansanliikkeeseen, jonka ehdokkaana on sivari.

Presidentin tulee omalla esimerkillään näyttää kansalaisille, mikä on hyvää ja oikein. Olen sitä mieltä, että jokaisen terveen suomalaisen nuoren miehen velvollisuus on suorittaa varusmiespalvelus. Kokemuksesta tiedän, että se on hyvä koulu.

Jos vihreästä kansanedustaja Pekka Haavistosta tulisi Suomen presidentti, saattaisi syntyä toinenkin ongelma. Millä tavalla hän voisi ulkomaisilla ja muilla vierailuillaan esitellä isännille puolisonsa?

Presidentti Halosen jälkeen Suomella on oikeus saada presidentiksi jämäkkä ihminen, joka voi pistää omalla toiminnallaan ja mielipiteillään tarvittaessa jopa ministereitä ja kansanedustajia järjestykseen. Siksi mielestäni presidentin valtaoikeuksia ei tulee enää kaventaa vaan päinvastoin lisätä.

Pentti Kettunen
ent. kansanedustaja
Kajaani

Julkaistu 28.05.2010 klo 07:27