MIELIPITEET
Brysselin palovaroitin toimii
Vuosi sitten Keskusta etsi joukoistaan urhoutta Eurooppaan, mutta turhaan, sillä eihän sitä ole puolueessa edes kotimaan tarpeisiin.
Keskustalla kävi kuitenkin hyvä tuuri ja ehdottomasti se oli sitä suomalaisille, kun äänestäjät laajalla rintamalla olivat etsijöitä viisaampia ja lähettivät Urhoksi Eurooppaan perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin.
Tämä tiedostaen on Keskustassa tyydytty komppaamaan kokoomusta ”Hymyile, olet Euroopassa” intoilulla, ja päädytty toisarvoisen puuhastelun kautta lööppeihin päivälehdissä.

Eurovaalien jälkeen Euroopan Unionin päätöksistä on ollut Suomen kansalle kertomassa vain itseohjautuvasti eurosuossa olevat pääministeri Matti Vanhanen (kesk) ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok).
Kriittisempää faktaa olemme saaneet Euroopan parlamentin Vapaa ja demokraattinen Eurooppa -ryhmän varapuheenjohtaja Timo Soinilta. Perussuomalaisen palovaroittimen ääni kantaa Euroopasta Suomeen, vaikka vuosi sitten sitä lupailivat kaikki muutkin.

Euroopan parlamentti on tärkeä foorumi, jossa EU-kriittiset edustajat tarjoavat terveellisen, tarpeellisen ja positiivisen vastavoiman valtavirralle. Positiivisuus on tavoitteellista elämää, mahdollisuuksien näkemistä, henkilökohtaisen vastuun ottamista, ongelmien ratkaisemista ja päämäärätietoisuutta.

Kriittisyys on positiivisuutta parhaimmillaan. Kriittisyys auttaa etsimään asioista ne mahdollisuudet, jotka toimivat ja poistamaan ne, joita pitää joko kehittää entisestään tai poistaa, jotta muut asiat voisivat kehittyä. Kriittisyys on negatiivisuutta vain niille, joiden etuna on saada asiat kyseenalaistamatta läpi.

Paristonvaihtoviikot tulossa

Perussuomalaiset ovat olleet koko olemassa olonsa ajan kriittisesti Suomen hallitusten sanelupolitiikkaan suhtautuva puolue. Me olemme sitä nyt myös Euroopassa. Suomalaisen peruseuron, Timo Soinin, myönteinen elämänasenne sisältää vastuun kaikesta äänestäjille ja viime kädessä omalletunnolle. Vastuunkanto näkyy puheiden ja tekojen yhtäläisyytenä. Puhdas omatunto antaa voimaa tehdä työtä, johon on valittu.

Faktaa on sekin, että kansallisella tasolla perussuomalaiset palovaroittimet ovat toimineet jo pitkään, mutta varoituksen ääntä ei ole haluttu kuunnella. Ei ole sattumaa, että kokoomus ja demarit ovat tulleet perussuomalaisten linjoille, sillä puolueemme kannanotot, aloitteet ja skenaariot ovat osuneet oikeaan arjen todellisuuden kanssa myös pitkällä aikavälillä.

Me perussuomalaiset olemme populisteja. Suosimme demokratiaa ja kansan ottamista mukaan tärkeiden päätösten tekoon. Populismia halveksitaan vanhojen puolueiden piirissä, koska se on poliittisesti epäkorrektia ja haastaa hallitusten joukot puhumaan siitä, mistä on kysymys.

Emme ole tavoitelleet vaalivoittoja satojen eurojen perustuloesityksillä tai huimilla eläkekorotuksilla. Näiden korulauseiden turvin saadut vaalivoitot ovat aina jääneet toteutumatta, vaikka niitä julistaneilla puolueilla olisi ollut tai on hallituksessa valta niiden toteuttamiseen. On poliittista ilkeilyä ruokkia pienituloisten toiveita säällisestä elannosta ja unohtaa heidän tarpeensa heti vaalien jälkeen.

Pian on aika vaihtaa paristot palovaroittimiin. On jokaisen äänestäjän vastuulla päättää, että tyytyykö kopioon, vai valitseeko alkuperäisen, jonka takuu ja toiminta eivät lopu äänestyspäivän jälkeiseen aamuun. Palovaroittimen ääni kuuluu nyt Euroopasta. Sinä päätät, kuuluuko se myös Suomessa.


Mikki Nieminen
Karkkila

Julkaistu 16.06.2010 klo 07:14