MIELIPITEET
Vapaa-aika ja toimettomuus huono yhdistelmä
Koulujen päättyminen toi nuorille runsaasti vapaa-aikaa. Nuorisontyöttömyys aiheuttaa tekemisen tuskaa ja tympääntymistä, jotka ovat huono yhdistelmä. Nuorison liikkuminen porukassa tuo usein esiin sen, että mopo karkaa käsistä.
Koulujen päättymisviikonloppu oli taas monelle nuorelle varsin vauhdikas ja osalla vaikutukset jatkuvat pitkälle elämään. Meidän vastuullamme on miettiä keinoja, joilla vaikutamme nuorisotyöttömyyden vähenemiseen.

Työnsyrjässä kiinni olevalla teinillä ajatukset olisivat enemmän saavutettavan kivan tavoittelemisessa ja vakavampienkin unelmien toteuttamisessa. Toimeton ja tympääntynyt on altis ajan houkutuksille ja niitä tässä maailmassa piisaa. Lisääntynyt päihteidenkäyttö ja sen lieveilmiöt näkyvät entistä enemmän niin nuorten kuin aikuistenkin arjessa.

Nuorisotyöllistäminen vaatii yritystä

Kunnat voisivat perustaa nuorison kesätyönvälityksen. Ajatuksena on, että saadaan matalan kynnyksen väylä nuorison työllistymiseen.

Kuntalaiset, kesäasukkaat, taloyhtiöt, ym. ja kunnassa olevat yritykset voisivat ilmoittaa kesätyönvälitykseen työvoiman tarpeensa pieniinkin töihin. Siis sellaisiin töihin, joita ei ehkä laitettaisi lainkaan työvoimatoimistojen työnvälitykseen.

Kunta osallistuisi kesätyönvälitykseen töiden vastaanottajana ja niiden julkaisijana kunnan verkkosivuilla sekä mahdollisesti myös työkalujen ym. välineiden vuokraajana/lainaajana.

Ideahan voi olla täysin "syvältä", mutta niin on nuorisotyöttömyyskin.


Mikki Nieminen
Uusimaa
Julkaistu 16.07.2010 klo 10:12