MIELIPITEET
Kylmää kyytiä hallitukselta
Helteitä on piisannut. Villasukat eivät ole olleet juuri mielessä – tosin monella suomalaisella tulee villaisen tarve ensi talvena. On aika siis etsiä kutimet ja ruveta hommiin. Valtionvarainministeri Kataisen esittämä energiaverouudistus tulee kirpaisemaan eniten juuri vähävaraisia, heitähän Suomessa riittää, miljoonan köyhän raja lähestyy. Viimeisimpien EU-kriteerien mukaan Suomessa on jo yli 900 000 köyhää.

Verouudistuksen yhtenä perusteena on ekologia, jonka pitäisi kannustaa energian säästämiseen. Vähävaraisilla ei ole mahdollisuutta vaihtaa lämmitysjärjestelmiänsä halvempiin, eikä hankkia ilmalämpöpumppuja. Keskiverto-omakotitalossa vuotuinen lämmityslasku kasvaa reilulla kahdellasadalla eurolla.

Monella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin edelleen säätää asunnon lämpöä pienemmälle. Köyhät palelevat ja maksavat hallituksen edelleen varakkaita suosivaa itsekästä politiikkaa.

Makeisveron tuleva korotus pitää huolen siitä, etteivät köyhemmät enää kesällä kykene ostamaan jäätelöä yhtä usein. Painoon perustuva vero nostaa jäätelön hintaa jopa yli 40 prosenttia. Eli köyhät kärsii, oli sitten helle tai talvipakkanen.


Marianne Koivisto
Hämeen PerusNaiset pj.
kansanedustajaehdokas
Hämeenlinna
Julkaistu 06.08.2010 klo 08:54