MIELIPITEET
Psykiatrian karmea tila
Sydäntäni lähellä on nyt psykiatrian karmea tila. Ei ole oikein, etteivät psykiatrit vieläkään käsitä ihmisen kokonaisvaltaista hoitoa. Ensinnäkin psykiatrille meno maksaa tosi paljon. Ei tuhannesta eurosta alaspäin olevista eläkkeistä voi maksaa sellaisia rahoja.
Lääkkeillä ei hoideta asioita. Niihin menevät viimeisetkin eurot. Asiat on saatava kuntoon. Mieli puhtaaksi murheista. Työtä ja kuntoutusta. Siihen on velvollisuus, laki ja oikeus köyhälläkin. Harrastukset ovat tärkeitä. Ja lomat. Kaikki mikä tuottaa mielihyvää.

Lapsille ja nuorille on saatava sellaiset kotiolot, että asiat voi vielä purkaa ilman väkivaltaa. Yhteiskunta on menossa väärään suuntaan, kun lapset ja nuoret joutuvat psykiatrin puheille heti kun tulee pientä erimielisyyttä perheessä.

Lapsilla on omat hetkensä. Hyvät ja huonot. Naurut ja itkut. Asiat on selvitettävä kodeissa. Jos naurunpuuskia tulee, on vanhemman otettava ne vastaan ja rauhoitettava tilanne. On väärin aloittaa heti vahva lääkitys. Se vain turruttaa tunteet. On vain normaalia, että välillä on mieli maassa. On tervettä iloita iloista ja surra jos on surua. Pakottaminen ja väkivalta aiheuttavat alakuloa. Silloin eivät asiat ole hallinnassa.


Marjatta Raitanen
Pori
Julkaistu 31.08.2010 klo 10:03