MIELIPITEET
Perussuomalaisiin siirtyminen hölmöyttä?
Juha Akkasen kirjoituksessa (HS 27.8.) oli osuvia näkemyksiä puolueista. Hyvään kirjoitukseen mahtui jokunen hutilyöntikin kirjoitettaessa Matti Putkosen siirtymisestä Perussuomalaisiin. Siirtymistä pidettiin hölmöytenä, samoin kuin mahdollista raitistumista.
Merkillinen ja loukkaava väite jokaista kohtaan, joka on päässyt alkoholin haittavaikutuksista eroon. Akkanen mainitsi lisäksi, että Putkonen on "tyypillinen perussuomalainen siinä mielessä, että hän on riitaantunut vanhan puolueensa kanssa".

Useimmiten riidoissa on vähintään kaksi osapuolta. Itse siirryin Suomen Keskustan valtuustoryhmästä Perussuomalaisiin. Olin jo jonkin aikaa nähnyt yhden puolueen toimintatapoja ja lisäksi saanut viestejä myös muista niin kutsutuista vanhoista isoista puolueista ja heidän toimintatavoistaan.

Vaalirahoitussotkut ovat vain pieni osa siitä, miten näissä edellä mainituissa puolueissa ihmisiä kohdellaan. Ei ole ihme, että niiden kokemusten jälkeen aktiiviset kansalaistoimijat haluavat löytää itselleen ryhmän, jossa voi ajatella itsenäisesti ja jossa voi tuntea kuuluvansa ryhmään tasaveroisena jäsenenä.

Perussuomalaisilla on selkeä linja. Se merkitsee muun muassa sosiaalisesti oikeudenmukaista Suomea, jossa jokaisen suomalaisen on hyvä elää. Vanhoilla puolueilla on tällä hetkellä niin selkäranka jäykkänä perussuomalaisten kannatuksen noususta, että eivät voi muuta kuin aina vedota populismiin. Niin, populismi on kansanvaltaa, eihän sitä poliittinen eliitti halua. Korkeintaan se haluaa käyttää sanaa halventaakseen toisen ryhmän tai ihmisen näkemyksiä ja toimintaa.

Populismi-sanan väärinkäyttö on osoitus Suomen kansan vähättelystä. Konkreettisesti tämä ilmenee esimerkiksi työpaikkojen lisäämisenä ulkomaille, mutta ei suomalaisille. Niin se vaan menee, että Keskusta haluaa tappaa talonpojan henkihieveriin ja tämän se ansiokkaasti aloittikin viimeistään 1990-luvulla. Kokoomuksella on korvat, joilla kuulla, mutta köyhän ääntä ei edes haluta kuulla, saatikka ymmärtää. Niin ne arvot ovat muillakin ryhmillä muuttuneet. Ei siis ihme, että Perussuomalaisiin siirrytään, vaikka ei olisi edes ollut riitaa.


Harry Ruotsalainen
Aine- ja liikenneopettaja, pastori
Laukaa

Julkaistu 08.09.2010 klo 10:40