MIELIPITEET
Tehdään työtä, jolla on tarkoitus
Vihreä puolue on intoutunut järjestämään Suomen puolustuksen uudelle tolalle. Näin ainakin esityksissä, jotka ovat lehtien palstoilla olleet.

Vihreä johtoajatus lähtee valikoivasta sukupuolineutraalista asevelvollisuudesta, joka perustuu vapaaehtoisuuteen. Puhe on minusta kukkahattujen utopiaa. Reservin määrää sekä sotilaallista koulutusta halutaan supistaa todella raa`alla kädellä. Tämän kehityksen luonnollinen seuraamus on palkka-armeija sekä Nato-jäsenyys.

Ensin halutaan ajaa yleinen asevelvollisuus alas ja sitten esitetään Nato-jäsenyyttä, kun omat joukot ovat muka liian pienet.

Mielestäni ei voi enää puhua supistamisesta, vaan Suomen puolustuskyvyn alasajosta ja romuttamisesta. Pohjois-Suomeen halutaan muodostaa sotilaallinen tyhjiö lakkauttamalla varuskunnat. Cityvihreiden esityksessä halutaan siis keskittyä Etelä Suomen puolustamiseen mahdollisen uhan kohdatessa ja asettaa siis ihmiset eriarvoiseen asemaan asuinpaikasta riippuen, puistattava ajatus.

Kuitenkin esimerkiksi Sodankylän jääkäriprikaati on Suomessa ainut yksikkö, missä annetaan arktista erikoiskoulutusta joukoille. Lisäksi uusien varusteiden testaus tapahtuu siellä. Lapin lennostolla on myös puolet Suomesta vastuualueenaan. Koko maata on puolustettava tarpeen tullen. On vaarallista ajatusleikkiä lähteä esittämään jotain muuta.

Siihen tarvitsemme riittävän kokoisen reservin. Laajamittaisen sodan uhka on tällä hetkellä pieni, mutta jos tilanne yllättäen kiristyy niin riittävän reservin kouluttamiseen menee vuosia. Puolustusvoimien tärkein tehtävä on sotilaallinen maanpuolustus ja Suomen alueellisen koskemattomuuden turvaaminen.

Yhdestä asiasta olen kuitenkin vihreiden kanssa samaa mieltä: armeijalle on taattava tehokas ja ajanmukainen varustus sekä koulutus olipa sen koko sitten mikä tahansa.

Suomessa on maanpuolustustahto erittäin korkealla ja historiasta löytyy varmaan omat syynsä siihen. Lainatakseni arvostetun edesmenneen kenraalimme Adolf Ehrnroothin sanoja: ”Suomi on hyvä maa, se on paras meille suomalaisille, se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa”. Näin se on ollut ja näin se tulee aina olemaan.


Harri Tauriainen
puheenjohtaja
Perussuomalaiset Lapin piiri

Julkaistu 14.09.2010 klo 09:01