MIELIPITEET
Halloweenpaperiin käärittyä taantuman torjuntaa
Saksassa vihreät ohittivat demarit. Suomessa sen tekevät lähes kaikki. Kansa tietää jo, että samanlaisella äänestyskäyttäytymisellä ei voida odottaa erilaista vaalitulosta ja valitsee viisaasti vaihtoehtoja, joita ei ole vielä hallitusvastuussa katsottu.
Ehkäpä, kun demarit jatkavat vuosikymmenen oppositiossa tai vielä tehokkaammin eduskunnan ulkopuolella uudelleenkoulutuksessa, tulee aika, jolloin demarit lähestyvät kansan tarpeita ihan vakavasti.

Demareiden vaaliohjelmissa luvattua yhteistä hyvää kansalle on harvoin, jos koskaan, ajateltu kansalaisten näkökulmasta silloin, kun on ollut aika lunastaa annetut lupaukset. Näytönpaikkoja 2000-luvun hallituksissa on ollut runsaasti, mutta teot ovat jääneet korulauseiden varjoon.

Nyt, useiden hävittyjen vaalien jälkeen, vaaleanpunainen demarijohto kertoo kiinnostuneensa lähestymistavasta, jossa ihmisten tarpeet ja toiveet politiikassa onkin alettava ottaa vakavasti. Siis vasta nyt, kun hattarapuolueen vaalitappiot eduskunta-, kunta- ja eurovaaleissa ovat pistäneet puoluejohdon lähentymään kansaa.

Suomessa asiat ovat huonosti. Moni puoluejohto pohtii ratkaisumalleja kuntatalouden kohentamiseksi ja työllisyyden parantamiseksi. Sdp:n puoluesihteeri julkaisee elämänkerran. Juttuhan on mitä mainioin. Kerrankin demareilla on jotain konkreettista annettavaa kansan syville riveille. Halloweenpapereihin käärityä viihdettä vai sittenkin puolueen antia taantuman torjuntaan.

Ei ole ihme, että työläisten tarpeet ymmärtävät ammattilaiset karsastavat demarijohtoa ja lähtevät puolueesta pois.


Mikki Nieminen
Karkkila

Julkaistu 25.10.2010 klo 08:59