MIELIPITEET
Suuri raha aloitti hyökkäyksen
Suurta rahaa edustava Kokoomus ja sen puheenjohtaja Jyrki Katainen on aloittanut rajun hyökkäyksen kansaa puolustavaa Perussuomalaista puoluetta ja sen puheenjohtajaa Timo Soinia vastaan.
Suuri raha ja rikkaat ovat säikähtäneet viimeaikaisia kannatusmittauksia, joiden mukaan Perussuomalaiset lähestyvät jo huimaa vauhtia suuria vanhoja puolueita.  Kokoomuksen nöyrän juoksupojan, läähättävän ja väsyneen kepun selkä lähestyy jo uhkaavasti perässä tulevia Perussuomalaisia.  Kepun suksissa ei ole pitoa eikä luistoa.

Jos Perussuomalaiset kasvavat ensi kevään eduskuntavaaleissa riittävän suuriksi joutuu myös suuren rahan kokoomus sen tosiasian eteen, että on pakko luopua kansaa köyhdyttävästä ja suurituloisia sekä rikkaita suosivasta verolinjasta.

Kepu ja vihreät ovat olleet kokoomukselaisen verolinjan hyviä tukimiehiä. Rikkaat ovat rikastuneet ja köyhät köyhtyneet. Tämänkin vuoden valtion budjetissa annettiin suurituloisille ja rikkaille mittavat verojen alennukset, joista syntynyt budjettiaukko täytettiin kiristämällä välillisiä- ja kulutusveroja sekä ottamalla ulkomaista velkaa. Rikkaiden veroalea valtiovarainministeri Katainen perusteli, että kansalle on annettava lisää ostovoimaa, jotta talouselämä elpyy. Ymmärrän, jos lisää ostovoimaa annettaisiin vähän ansaitseville ja lapsiperheille, mutta sitä en ymmärrä, että ostovoimaa lisätään niille, joilla sitä on ollut  ennestäänkin jo liikaakin.

Tällä kokoomuksen Kataisen, kepun Kiviniemen ja vihreiden Sinnemäen verolinjalla on vain köyhdytetty kansaa. Synninpäästöä eivät saa myöskään demarit. Myös he olivat hallituksessa poistamassa rikkaiden varallisuusveroa.

Erityisesti vihreät ovat suorastaan hekumoineet kun ovat saaneet olla mukana kulutusverojen korotuksissa. Jo pari vuotta sitten vihreät riemuitsivat ja ilmoittivat julkisuuteen, että eräs heidän suurista tavoitteistaan on nyt toteutunut kun hallitus korotti roimasti moottoripolttonesteiden, bensiinien ja dieselin, verotusta. Helppohan se on Espan puistossa Ravintola Kappelin katveessa huutaa ja meuhata kun ei ymmärretä mitä välttämätön autoilu maksaa Itä- ja Pohjois-Suomen laajoilla selkosilla!

Kokoomuksen Katainen on nöyrin vuorineuvosten palvelija ja juoksupoika. Suurituloisille ja rikkaille on yhdentekevää mitä bensiini maksaa. Sihteeri tarvittaessa tilaa heille firman mustan limousinen, jota ohjastaa valkohanskainen kuski ja itse herra vain istuu nahkaiselle takapenkille. Ovikin avataan ja suljetaan valmiiksi. Ja lystin maksaa Suomen kansa.

Tämä tästä verolinjasta tällä kertaa. Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaoston jäsenenä olleena tiedän tarkalleen miten verotuksen linjaa tulee muuttaa, jotta verotus tulee oikeudenmukaiseksi ja palvelee parhaiten kulutuskysyntää, kasvua ja kansan tarpeita. Verotuksen oikeudenmukaista kohdentumista ei lisätä korottamalla välillisiä ja kulutusveroja ja alentamalla kuntien valtionosuuksia, jolloin kunnat joutuvat nostamaan veroprosenttejaan sekä muita maksuja ja taksoja kiinteistöverot mukaan lukien.


Pentti Kettunen
ent. kansanedustaja ja kansanedustajaehdokas (PerusS)

Julkaistu 27.10.2010 klo 13:26