MIELIPITEET
Sinnemäki ja Vihreät
Sinnemäki ei osaa tehdä muunlaista vaalityötä kuin korostaa metsien suojelua ja haukkua ja nälviä Perussuomalaisia. Hänen mukaansa esimerkiksi ”äänestäjät saavat nyt valita avoimen ja sulkeutuneen Suomen välillä, joista jälkimmäiseen johtaisi Timo Soinin Perussuomalaisten voitto”.
Meillä on suojeltavia kansallispuistoja jo tarpeeksi ellei liikaakin. Muu on sitten suota ja talousmetsää. Jos vain suojelisimme metsiämme, meillä ei olisi puuteollisuutta, kuten saha-, paperi-, sellu-, kartonki-, puutalo-, lastu-, levy-, vaneri- ja huonekaluteollisuutta (Asko, Isku, Sotka, Suomi-Soffa, Kalustetukku, Nettokeittiöt jne.)

Soita pitäisi suojella metsien sijasta, koska suonkuivatus (eli ojitus) ja polttoturpeenotto samentaa puroja, lampia, järviä ja pieniä jokiakin. Lampien ja järvien pohjaeliöt kuolevat, ennen pitkää kalatkin. Olisitte vain hallitusneuvotteluissa pitäneet kiinni polttoturpeen asteittaisesta alasajosta ja luopumisesta turpeesta polttoaineena lämpövoimaloissa kokonaan vuoteen 2015 mennessä (2006-2015).

Harvennushakkuupuu, hakkuujäte ja roskapuu haketettuna sekä sahanpuru sekoitettuna havupuun kuorikkeeseen (sekoittuu itsestään) ja koivukuorike sellaisenaan korvaisivat turpeen melko varmasti, vaikka jotain pientä käyttöä turpeelle vielä jäisikin.

Vielä Vihreistä. Kun Pekkarinen ajoi läpi kahta ydinvoimalaa, olisi Vihreiden viimeinkin pitänyt lähteä hallituksesta, eli painaa äänestyksessä punaista nappia. Yksi uusi voimala olisi riittänyt. ”Ei sähköstä ylikapasiteettia ydinvoimalla Suomeen.”

Me Perussuomalaiset emme halua kallista merikaapelia Viroon, jonne myisimme ylijäämäsähkömme. Venäjälle on sähkölinjat valmiina ja jos sähkövajetta syntyy, saamme sieltä sähköä melko varmasti, kuten nytkin. Ylijäämäsähkömme me voisimme myydä Venäjälle tai pohjoismaiseen sähköpörssiin, jos jossain vaiheessa on ylikapasiteettia.


Tuomo Kylmälä
Entinen Vihreä, nykyinen Perussuomalainen

Julkaistu 04.11.2010 klo 09:07