MIELIPITEET
Onneksi on vaihtoehto
Ranskalainen munkki ja lääkäri Michele de Nostradame (14.12.1503 - 2.7.1566) on kiistelty, mystillinen persoona. Kansan suussa hänet tunnetaan nimellä Nostradamus. Tuo keskiajan kuuluisimpiin kuuluva henkilö ennusti tulevia tapahtumia jopa vuosisatoja eteenpäin.

Hänen unenomaisessa tilassa näkemänsä näyt, joihin hän perusti ennustuksensa ja joita vielä on luettavissa, mies kirjasi yleensä vaikeasti tulkittaviksi, esim. latinaa ja kreikkaa sisältäväksi. Hän käytti kirjoituksissaan usein myös arvoituksellisia, vaikeasti tulkittavia symbolisia kielikuvia.

Nostradamuksen ennustuksien toteutumisista on kiistelty aina näihin päiviin asti. Hänen väitetään ennustaneen oikein esim. Hitlerin valtaannousun Saksassa ja toisen maailmansodan. Myös Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuuden vuonna 1986 väitetään löytyvän hänen ennustuksessaan, jossa mainitaan Koiruohon syttyvän tuleen 1900-luvun lopulla (Tshernobyl on venäjänkielestä suomennettuna Koiruoho). Jopa New Yorkissa World Trade Centerin kaksoistorneihin kohdistuneen terrori-iskun kerrotaan löytyvän Nostradamuksen ennustuksista. Uskokoon ken tahtoo.

Timo Soini on myös ”ennustaja”. Erona Nostradamukseen on, että Timon ”ennustukset” eivät perustu transsitilassa nähtyihin uniin, vaan vuosikymmenien kokemukseen ja kovalla kansalaisten parissa tehdyllä työllä hankittuun tuntumaan siitä mikä on Suomelle hyväksi, mikä ei. Kiihtyvällä vauhdilla muuttuvaa suomalaisen yhteiskunnan tilaa ja sen vaatimuksia ei kukaan voi kovin pitkälle eteenpäin tietää täysin nappiin.

On kuitenkin asioita jotka voi ennustaa. Toisin, kuin hallituspuolueiden edustajat sinisilmäisyydessään uskovat, tai ainakin väittävät uskovansa, EU:n ”tuhlaajapojille” lainattuja miljardiluokan euroja ei saada koskaan takaisin. Ja lisää pitäisi vain jakaa. Olisi niille rahoille Suomessakin käyttöä. Irlanti on nyt esillä, entä tapaus Portugali….  Vaan jos tulee vielä Espanja, mitä sitten tehdään? Silloin on EU:n veturi Saksakin lirissä. Ei riitä hevosvoimat, juna pysähtyy.

Jos juna pysähtyy, rahaliitto on tiensä päässä. Ehkä koko EU. Meille luvattiin kaikkea hyvää, kun Suomi liittyi EU:hun. Esim. ruuan hinnan piti halventua. Mikä mättää, kun Suomessa ruoka on nyt lähes Euroopan kalleinta? Mikä mättää, kun Suomessa elää EU:n määrittelemän köyhyysrajan alapuolella jo lähes miljoona ihmistä?

Eivät nuo kaikki lähes miljoona kansalaistamme ole työtä vieroksuvia yhteiskunnan vapaamatkustajia. Suurin osa heistä on työkykyisiä ja työhaluisia kansalaisia, joiden elintaso on työttömyyden, pätkätöiden, tms. syyn vuoksi laskenut köyhyysrajan alapuolelle. Myös pienipalkkaiset duunarit ja pienyrittäjät sinnittelevät nykyisin usein kädestä suuhun elämisen rajamailla. Heidän lisäkseen köyhyysrajan alle ajaa kansalaisiamme usein myös sairaus, joka pitkittyessään johtaa palkanmaksun katkeamiseen ja pahimmillaan väliinputoajaksi joka ei kelpaa työmarkkinoille, eikä pääse myöskään työkyvyttömyyseläkkeelle. Jo moraalisestikin on väärin ja häpeällistä lyödä lyötyjä, jotka ilman omaa syytään joutuvat taistelemaan päivittäin toimeentulonsa rajamailla.

Edellä mainittuja, kuin myös kaikkia Suomen kansalaisiamme varten on olemassa vaihtoehto, joka huomioi, ja yrittää mahdollisuuksiensa mukaan korjata näitä yhteiskunnallisia epäkohtia, toisin kuin valtapuolueet, joiden kyky käsittää tavallisen, pienen ihmisen ahdinkoa, on hävinnyt jonnekin poliittisen eliitin glamouriin ja euforiaan jota valta ja sen käyttö heille antaa ja ruokkii.

Tuo edellä mainittu vaihtoehto on Perussuomalaiset. Käy rahaliiton kanssa miten käy, jos EU pysyy kasassa ja sen kanssa pitää elää täällä pohjolan perillä, niin on syytä olla hereillä, äänestää ensi kevään vaaleissa. Positiivista on, että yhä useammin kuulee kansalaisilta kommentteja: En ole äänestänyt vuosiin, mutta tulevissa vaaleissa äänestän, Perussuomalaisia. Nykymeno ei saa jatkua.


Jarkko Dorrendorff
Virtain Perussuomalaiset

Julkaistu 02.12.2010 klo 10:47