MIELIPITEET
Puolueet ja suhtautuminen EU:hun
Perussuomalaisten kannatuksen raju kasvu on herättänyt huomiota useimmissa tiedotusvälineissä. Sitä ei kuitenkaan ole suhteutettu muiden puolueiden EU-kantoihin.
Esimerkiksi perinteisen isänmaallinen ja kansallisia arvoja kunnioittava Kokoomus on ollut ajamassa Suomea kohti federalistista EU-liittovaltiota. Samoin ovat tehneet SDP ja Vasemmistoliitto, jotka näyttävät unohtaneen tasa-arvoisuutta ja köyhempienkin ihmisten oikeuksia puolustavat kantansa.

Keskustapuolue taas on ollut hyväksymässä EU-federalismia karvoineen päivineen, vaikka EU on autioittanut ja autioittaa edelleen maaseutua. Vihreiden kritiikitöntä EU-kantaa on myös vaikea ymmärtää, kun ottaa huomioon, että EU:n luonnonsuojelunormit asettuvat markkinatalouden lakien mukaan lähelle niiden EU-maiden normeja, joissa luonnonsuojelu on heikoimmalla tasolla.

On siis turha ihmetellä Perussuomalaisten suosiota, sillä se on ainoana merkittävänä puolueena asettunut Suomen kansallisen suvereenisuuden puolelle. Äänestäjät kyllä ymmärtävät tilanteen, ja vanhojen puolueiden on turha yrittää kiistää tosiasioita: missä EU, siellä ongelma.


Ralph Jaari
valt.maist.
Kauniainen
Julkaistu 28.12.2010 klo 08:16