MIELIPITEET
Köyhyyden poistaminen aloitettava Suomesta
Elämme muuttuvassa maailmassa. Poliittinen ilmasto on vuoden aikana järisyttävästi muuttunut. Sen on jokainen voinut huomata arjessa. Ihmiset puhuvat puoluepolitiikasta kaikkialla. Ihmiset puhuvat muutoksesta ja haluavat muutosta.

Ihmisten kiinnostuksen lisääntyminen ja poliittisen sanan sanominen omien tuntojen mukaan ovat Suomelle tarpeen. Äänestäminen on tärkeä asia. Äänioikeus on etuoikeus, mutta myös demokratiaa parhaimmillaan. Tuloista, veloista ja omaisuudesta huolimatta, jokaisella on yksi ääni.

Ihmisten puheisiin on yhä voimakkaammin noussut halua palauttaa politiikkaan ikiaikaisia arvoja; rehellisyyttä, oikeudenmukaisuutta ja inhimillisyyttä. Vaaditaan työtä ja toimeentuloa, perusturvaa ja hoitoa. Ihmiset haluavat konkretiaa kultaisten sanojen sijaan.

Hallituspuolueiden lupaukset eivät enää tyydytä. Niiden toteutuminen on monille jäänyt tapahtumatta. Hyvä antaa vähästään, paha ei paljostakaan.

Nykyinen hallitus on ylimielisyydessään ja etujensa tavoittelussaan kaukana ihmisten arjesta. Tämä ei ole perussuomalaisten keksimää tai aikaansaamaa. Se on faktaa, jonka puolueet ovat itse tehneet. Vaaliraha- ja lahjussotkuja käydään edelleen oikeudessa, tuloeroja kasvatetaan, mutta köyhän ja keskituloisenkin talous sen kuin kurjistuu.

Mediassa puhutaan vihaisista nuorista miehistä, jotka vaativat parempaa huomista. Mediassa kirjoitetaan vihaisista naisista, jotka ammentavat tunteistaan kulttuuria monin muodoin. Vihan tunteet kertovat Suomesta huonoja asioita.

Vallanpitäjien politiikka ja ratkaisut ajavat ihmisiä vastakkainasetteluun, kuin veljessodan vaikeina vuosina. Se ei ollut hyväksi silloin, se ei ole hyväksi nyt. Ei ole sattumaa, että ministerit vinguttavat viihteellä valtion visaa, vaatien vain vähäosaisia vyönkiristykseen. Se on välinpitämättömyyttä. Ken poissa silmistä, se poissa mielestä.

Köyhien määrä Suomessa lähentelee pian 1/5 osaa koko kansasta. Köyhyyden poistamista ei oteta vakavasti, koska hallituksen tilastot kertovat ettei sitä ole olemassa. Valhe, emävalhe, tilasto.

Vähäosaisuus on faktaa monien perheiden arjessa. Huoli jokapäiväisestä leivästä on aito ja vatsa tyhjänä on vaikea nähdä huomista tai mitään positiivisena. Suomen on pidettävä huolta ensin omistaan. Suomalaisten hyvinvoinnin on oltava Suomen hallitukselle tärkein kohde ja hallitusohjelma on rakennettava sen mukaiseksi. Köyhyyden poistaminen on aloitettava Suomesta. Jos on tahtoa, löytyy keinot.


Mikki Nieminen
Uusimaa
 

Julkaistu 18.02.2011 klo 08:41