MIELIPITEET
Onko eväät jo syöty?
Vihreiden kopioimat iskulauseet ja jopa uljas vaakuna on malliesimerkki siitä, millaisessa tilassa kyseinen hallituksessa väkipakolla pysytellyt puolue on.
Yhden kopioinnin vielä sietää huonona vitsinä tai selkeänä erehdyksenä. Nyt kun on otettu käyttöön vanha, mutta edelleen ajanmukainen SMP:n iskulause ”RÖTÖSHERRAT KURIIN!” sitä ei voi enää pitää tahattomana lipsahduksena. Kaikki tämä tapahtuu vieläpä vaaleissa, joissa edelleen samaa hyvää iskulausetta käyttää ennakkokaavailujen perusteella läpimenijöiden joukkoon listattu Perussuomalaisten ehdokas Anssi Joutsenlahti.

Luulisi Vihreiden puoluetoimiston olevan tietoinen asiasta tai sitten Satakunnan Vihreillä on toimimattomat välit puolueensa johtoon. Vai johtuuko se kuitenkin itse puolueen johdosta? Anni Sinnemäki käyttäytyy jokaisessa keskustelutilanteessa samalla tavalla, kunnioittamatta keskustelukumppaniaan hän puhuu aina toisen päälle, onko niin käynyt myös Satakunnan vihreille?

Eväät on joka tapauksessa syöty, eväslaatikon ainoa todellinen asia on ollut ydinvoiman vastustaminen. Hallituksessa olemisen himo ja sen tuoman vallan sokaisemana Vihreät halusivat olla mukana hallituksessa, joka myönsi peräti kaksi ydinvoimalupaa. Eväät on syöty ja sen huomaa kannatusluvuista.

Perussuomalaisten yksi tärkeimmistä asioista ensi kaudella onkin jälkien siivous, energiaveropaketti on otettava uudelleen käsittelyyn. Tällä tavalla tasaveroja kasvattamalla mm. energiaverojen muodossa, on vähävaraisten taskuilla käyminen moraalisesti erittäin arveluttavaa. Suomen kilpailukykykään kansainvälisillä markkinoilla ei tästä parane.

Ehkäpä vieläkin isompi asia on harmaan talouden kitkeminen, vanhat puolueet eivät ole todellisesti puuttuneet kyseiseen harmaan talouden mega-ongelmaan pitkien valtakausiensa aikana.

Töitä riittää, kansa päättää kenen johdolla ja mihin suuntaa Suomea kehitetään seuraavat neljä vuotta.


Ari Jalonen
Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas
Porin kaupunginhallituksen 2 varapuheenjohtaja

Julkaistu 04.03.2011 klo 09:24