MIELIPITEET
Haluatko itsenäisen Suomen?
Olen vuodesta 1994 seurannut Suomen ja EU:n kehitystä. Silloin sain kuulla, että Suomi on liittymässä EU:hun. Halusin puolustaa Suomen itsenäisyyttä. Kirjoitin kirjankin: Suomi-neidon ryöstö.
Olen huolestuneena seurannut, miten Suomen eduskunta luovuttaa omaa päätösvaltaansa Brysselille. En ymmärrä ollenkaan tällaista vapaaehtoista eduskunnan vallan menetystä. Suomen markkakin menetettiin eduskunnan päätöksellä ilman kansanäänestystä.

Minä haluan muutoksen Suomen EU-asioissa. Itsenäisen Suomen takaisin saanti olisi hyvä asia, mutta tiedän, ettei se tapahdu kertaheitolla. Siksi haluan kehittää Suomea itsenäisen kansallisvaltion suuntaan. Pala palalta vähitellen voisin viedä tätä tavoitetta eteenpäin olemalla eduskunnan päätöksenteossa Suomen etujen puolella. Pyrkisin vähentämään EU:n turhia direktiivejä ja alentamaan ruoan hintaa sekä pienentämään EU-maksuja. Säästyvät verorahat käyttäisin Suomen yhteiskunnan ja peruspalvelujen kehittämiseen.

Rahaliitto oli suuri askel kohti EU:n liittovaltiota. Nyt meillä on enää Suomen itsenäisyyden rippeet jäljellä. Mitä mieltä sinä olet asiasta? Haluaisin pysäyttää EU:n liittovaltiokehityksen. Liittovaltiossa Suomi olisi vain maakunnan asemassa.

Sinä voit vaikuttaa siihen, mihin suuntaan Suomi kehittyy äänestämällä vaaleissa ehdokasta, joka ajaa Suomen etuja. Voit vaikuttaa siihen Suomen itsenäisyyttä koskevaan äänestykseen, joka tapahtuu eduskunnassa heti vaalien jälkeen. Nykyinen eduskunta on tänä vuonna hyväksynyt suurella äänten enemmistöllä sen, että perustuslakiimme lisätään maininta, että Suomi on Euroopan Unionin jäsen. Siinä meni Suomen itsenäisyys lopullisesti.

Eduskuntavaalit voi muuttaa tilanteen. Päätös voi kumoutua, kun vaalien jälkeen tulee vielä uusi äänestys.


Kaija Räsänen

Teologian maisteri

Filosofian kandidaatti

Opettaja,
Kuopio
Kaupunginvaltuutettu(ps)

Eduskuntavaaliehdokas(ps)

Julkaistu 27.03.2011 klo 07:33