MIELIPITEET
Evira romuttaa maataloutemme
Kallaveden rantakalliolla peruttu ahven ei ole syömäkelpoista. Puhumattakaan, että se kelpaisi Hanna Partasen kalakukon täytteeksi. Näin on päättänyt EU-säännöksiin vedoten ylin elintarviketoimintaamme valvova elin Evira.
Vastaavanlaisia järjettömyyksiä löytyy Eviran poluilta. Niistä saisi todella hauskan sketsisarjan. Meitä maantalousyrittäjiä eivät Eviran hölmöilyt naurata. Evira pyrkii tehokkaasti estämään maaseudun elinkelpoisena pitämisen.

Haastan kaikki maaseudun tulevaisuudesta huolissaan olijat yhteisrintamaan ja taisteluun koko elintarvikeketjumme tulevaisuuden puolustamiseen.

Meidän on luotava maatalouspolitiikkamme uusiksi. Pienmeijereitä, -teurastamoja ja muitakin maataloustuotteidemme jatkojalostuslaitoksia on synnytettävä vaikka osuuskuntapohjalta ympäri Suomea. Näin varmistetaan terveellisen lähiruoan tarjonta aina kyläkoulujamme myöten. Kansalliset maataloustuet on jatkossa ohjattava tällaisen toiminnan kehittämiseen eikä waahlroossien kukkaroiden lihottamiseen.

Nyt ohjattavat EU-kriisirahat tulee ohjata kansalliseen vararahastoon, jolla varaudutaan vuoden 2013 jälkeen tapahtuviin rajuihin EU:n tukipolitiikassa tuleviin muutoksiin. Tällaisen puskurirahaston luomisen kansalaiset hyväksyvät monta kertaa enemmin kuin riihikuivan rahan lapioimisen Kreikka, Irlanti ja Portugali nimikkeellä saksalaisten ja ranskalaisten pankkien hölmöilyn peittelemiseen.


Timo Tukia
Mänttä-Vilppula

Julkaistu 01.05.2011 klo 08:47