MIELIPITEET
Eduskuntavaaleista eteenpäin
Vaalitulos oli hyvä ja lupaava siinäkin mielessä, että vihdoin vanhojen puolueiden yksinvalta on kaadettu. Meillä on nyt kansanedustajia, jotka voivat sanoa, ”kyllä kansa tietää”, eikä se ole ainoastaan ennen vaaleja käytetty slogan. Tästä on hyvä jatkaa.
Perussuomalaiset kansanedustajat ovat suuren urakan edessä, eikä työ tule olemaan helppo, mutta suunta on oikea. Kenttäväeltäkään eivät työt lopu, koska nyt jos koskaan on panostettava seuraaviin kuntavaaleihin. Hyvällä kuntavaalituloksella parannamme kansanedustajiemme menestystä työssään, koska kuntapolitiikan tulee ulottua ohi kuntapäättäjien sisäpiirin ja Perussuomalaisilla uskon olevan siihen valmiudet.

Vanhojen puolueiden valtuutetut eivät usko voivansa, tai eivät halua viedä asioita kuntatasolta valtakunnalliselle tasolle. Todennäköisesti he vaan ajattelevat, että näin meillä EU:ssa ja oma kansanedustajistomme jää väliin, ikään kuin eduskunnallamme ei olisi merkitystä.

Nyt ollaan mielenkiintoisessa ja haastavassa tilanteessa, sillä seuraavissa kuntavaaleissa tulee saada kannatus nousemaan vähintään sille tasolle, mitä se oli eduskuntavaaleissa, mikäli haluamme päästä parhaaseen mahdolliseen pitkäjänteisesti toimivaan vahvaan tilanteeseen.

Poliittinen elämä ei kuitenkaan ole pelkkiä vaaleja vaalitöineen, vaan nyt on myös todellisten tekojen ja kannanottojen aika. Jokaisen nykyisen Perussuomalaisen kuntapäättäjän on nyt oltava vahva, tavoitteisiin pyrkivä ja hyvin suuntautunut niin kansaan, kuin valtakunnallisiin vaikuttajiin. Kansa tietää yhteiskunnan epäkohdat ja kansan asiantuntemusta on kunnioitettava, kuunneltava, sekä vietävä valtiolliselle tasolle asti. Jokainen on oman elämänsä asiantuntija ja siltä pohjalta kannattaa kenttäväen ulottaa omat tietonsa, tuntonsa ja näkemyksensä eteenpäin silloin, kun seuraavia paikallispäättäjiä valitaan.

Tehdään pitkäjänteistä politiikkaa, millä saadaan tavoitteet toteutetuiksi ja tuloksiin pääseminen edellyttää tekemisen tahtoa aina ruohonjuuritasolta ylimpiin päättäviin tahoihin asti.

Anne Lempinen

Julkaistu 19.05.2011 klo 06:14