MIELIPITEET
Vai että väärinymmärrys!
Oikeusministeri Tuija Brax sanoi YLE Uutisille tiistaina 28.10.2008, että kunnanvaltuustojen puheenjohtajia on tarkoitus kouluttaa mahdollisten vihaa lietsovien puheiden varalta.

Sunnuntaina, 1.11.2008 hän YLE Uutisissa kertoo häntä ymmärretyn väärin.
Rouva ministerille on aiheellista kertoa, että vaalienaikaisen lähihistorian kohdennukset ja vaalitulokseen liittyvät tulokset eivät anna tilaa väärinymmärrykselle. Mitä nuo kohdennukset ja  vaalitilastot sitten kertovat:
- Perussuomalaiset kasvattivat kannatustaan edellisiin kunnallisvaaleihin nähden 4,5 prosenttiyksikköä.
- Edellisissä kunnallisvaaleissa perussuomalaiset saivat 0,9 prosentin kannatuksen ja nyt 5,4 prosentin kannatuksen. Toisin sanoen heidän kannatuksensa kuusinkertaistui.
Vastaavaa yhtä rajua kasvua ei löydy muualta. Kohdennus on tältä osin aivan selvä.

Turvallisuusuhka?

Kerrottakoon tässä, että varsinaisen valtuutettumme sairastuttua olen varavaltuutettuna ollut jo kuluneen kauden aikana lähes jokaisessa valtuuston kokouksessa.
Tilanteessa on täysin oikeutettua kysyä ja vaatia rouva ministeriltä vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:
Mikä tekee minusta vuodenvaihteen jälkeen valtuutetun, jonka vuoksi turvallisuussyistä kuntamme puheenjohtajistoa tulisi kouluttaa?
Vuodenvaihteen jälkeen saan kotipitäjäni valtuustoon rinnalleni toisenkin perussuomalaisen, kolmikymppisen nuoren perheenäidin. Mikä tekee meistä yhdessä parivaljakon, jonka vuoksi kuntamme puheenjohtajisto tarvitsisi lisäkoulutusta?
Julkisuus on osoittanut, että kaltaisiamme perussuomalaisvaltuutetuista on noin 99 prosenttia.

Entä lähihistoria?

23.9.2008 klo 10.47 kerrotaan hälytyskeskukseen saapuneen ensimmäiset ilmoitukset Kauhajoen traagisesta ampumatauksesta. Jo saman päivän aikana, lähinnä tapahtumaa seuranneen tunnin aikana ilmestyivät ensimmäiset nimimerkkikirjoitukset nettien keskustelupalstoille, joissa meidät sekä puolueena että yksittäisinä henkilöinä vedettiin erittäin ikävällä tavalla surutyön liitteenä syntyneen vihan kohteiksi.
Ja lietsonta jatkuu, mistä lähin esimerkki TV-lähetyksestä 30.10., jossa meitä äänestäneitä kutsuttiin hyödyllisiksi idiooteiksi!
Muutamaa päivää ennen julkituloanne ministeri Thors yritti omilla kannanotoillaan leimata meidät itävaltalaisäärioikeistolaisten kaltaisiksi ja erottelematta väitti, että meillä olisi heihin yhteyksiä.
Yleensä, tilanteessa, jolloin muut ministerit ovat eri mieltä jonkun toisen ministerin kanssa, he ilmaisevat sen lähes seuraavana päivänä. Nyt muut ministerit ovat kaikissa tapauksissa olleet vaiti.
Viimeksi mainittu sanoo allekirjoittaneelle enemmän kuin näennäinen pakenemisenne väärinymmärryksen polulle.
Katsonkin, että perussuomalaisiin liittyvä aiheeton ryöpyttäminen on synnyttänyt oppositiolle vankan aiheen tarkistuttaa hallituksen luotettavuus ja koko eduskuntalaitoksen moraali.

Osmo Ristiluoma
tuleva valtuutettu (ps)
Teuva

Julkaistu 19.11.2008 klo 09:17
Kirjoittaja: Osmo Ristiluoma