MIELIPITEET
Jytky ja ilmaveivi!
Vaalit käytiin ja kansa jyrähti. Lätkää pelattiin ja ihanaa on vaikka tekee kipeää! Perussuomalaisten kannatus nousi tasaisesti sitä mukaa, kun hallitus jakoi rahaa Eurooppaan. Kiviniemen mielestä tästä kritisointi oli epäisänmaallista. Perussuomalaisten ykkösasiat ovat isänmaallisuus ja suomalaisten puolustaminen EU:n järjetöntä hallintavaltaa vastaan. Samoin teki Suomen jääkiekkojoukkue, se taisteli suomalaisen jääkiekko-osaamisen puolesta yleistä aliarviointia vastaan.
Ruotsalainen iltapäivälehti Expressen luonnehti loistavasti jääkiekkotulosta yhdellä sanalla: Perkele! Kas, eihän ruotsalaisilla ole edes kunnon kirosanoja. Kulta ei tullut helposti eikä ilmaiseksi. Se vaati joukkuehenkeä, yhteen hiileen puhaltamista ja vahvan johtajan.

Perussuomalaiset toimivat samaan tapaan. Onnistunut taistelu Euroopan saneluvaltaa vastaan vaatisi tosin koko Suomen kansan tuen ja hallitukseen vahvan johtajan! Ne meiltä puuttuvat.

Jääkiekkokulta sai suomalaiset hurmoksen partaalle. Kaikki uskovat taas parempaan huomiseen. Hyvä niin!

Nyt kreikkalaiset ovat pahalla mielellä, kun heiltä vaaditaan konkreettisia toimia. Niinpä he ryhtyvätkin rakennushommiin. Katainen ei ole maininnut sanallakaan sitä, että Kreikka suunnittelee rakentavansa 150 milj. dollarin formularadan. Suomalaisella eläkeläisellä ei ole varaa lääkkeisiin ja lapsiperhe jättää joululahjat ostamatta, koska rahat menevät jokapäiväisestä elämästä selviämiseen. Nythän he voivat iloita siitä, että ovat olleet rahoittamassa kreikkalaisten parempaa yhteiskuntaa, siitä tulee varmasti hyvä mieli. Ennakkoarvioiden mukaan Kreikka tarvitsee 60 miljardia euroa lisää lainaa. Kriisi syvenee. Ennen Suomesta turistit matkustivat Kreikkaan ja veivät repuilla rahaa. Nyt meillä ei ole varaa matkustaa sinne; laitamme pelkät rahareput.

Hallituspaikka olisi ollut hieno asia. Mutta me emme voineet hyväksyä edellisen hallituksen takuiden kasvattamisia, Portugal -pakettia emmekä pysyvää vakausrahastoa. Niitä on sanottu pieniksi detaljeiksi. Meidän mielestämme ne ovat suuria ja vakavasti otettavia. Ne vaativat suomalaisten euron venyttämistä - se on nyt jo soikea!

Suuri kiitos teille äänestäjille vaalien tuloksesta sekä vahvasta ja kannustavasta tuesta myös nyt. Ihmiset arvostavat sitä, että emme laittaneet kättä piparipurkkiin, eivätkä ministeriautojen pehmeät takapenkit ajaneet tavallisen ihmisen hädän yli.


Anne Louhelainen

Julkaistu 25.05.2011 klo 07:25