MIELIPITEET
Turvattu vanhuus
On annettu ymmärtää, ettei tässä maassa enää pidetä vanhuksista hyvää huolta, vaan he joutuvat laitoksissa kaltoin kohdelluiksi. Tämä tieto on saanut minutkin omakohtaisesti huolestuneeksi ollessani jo saavuttamassa iältäni sitä etappia, jolloin vanhuus väistämättä on lähellä.
Asiaan olen pohtinut sopivaa ratkaisua, mikä takaisi minulle vanhanakin hyvän huolenpidon, sillä en kuitenkaan voi yksin kokonaiskuvaan vaikuttaa kaikkien vanhusten osalta.

Valtiovalta suuressa viisaudessaan pitää rikoksesta tuomituista vangeista hyvää huolta, joten keksinkin keinon soluttautua siihen joukkoon. Sattumoisin on kotimökkini suuren lammaslaitumen laidalla, jossa sudet usein vierailevat laumaa verottamassa Kun minulla on kokemusta sudenmetsästyksestä ja myötätuntoni susien uhrien puolella, päädyin siihen johtopäätökseen, että ampumalla yhden suden tekisin palveluksen kahtaalle, sudet ehkä saisivat opetuksen jättää lampaat rauhaan ja itse pääsisin loppuvuosikseni parhaaseen hoitoon, mitä Suomen valtio voi vanhukselle tarjota.

Vielä olen kuitenkin voimissani pitää itsestäni huolta omissa oloissani mökissäni, mutta kun tulen siihen vaiheeseen, että elämä vaikeutuu, on nyt tiedossa turvattu vanhuus.

Nimimerkki
Köyliön Pässi


Julkaistu 08.06.2011 klo 07:53