MIELIPITEET
Lapin perussuomalaisuus on vasta ovella
Hämmennys on seuraamus... mutta mistä? Eduskuntavaalien jälkimyrskyissä on Inarissakin kuulunut voivotusta, itkua, jopa uhkailuja. Aiheena on ollut "uuden " puolueen maanjäristysmäinen nousu valtakunnalliseksi mielipidepuolueeksi ja edelleen kolmanneksi suurimmaksi vaikuttajaksi Suomessa.
Huutelijat eivät ole syyllisiä etsiessään oivaltaneet aivan olennaisia asioita: katsoa selkänsä taakse. Miksi näin on käynyt? Mitä ja miten on itse tullut tehtyä, ja miksi myös monet "omat" ovat vaihtaneet leiripaikkansa. Lapinkin valtapuolueiden ikimuistoisia ongelmia ovat poliittinen narsismi, puolue-edun asettaminen kansanvallan edelle ja valtuutettujen henkilöiden käsitysvirheet siitä kenen asioita ja etuja olikaan tarkoitus äänestäjien mielestä ajaa. Ollaan elitistytty. Kansa on teille muuttunut vain hölmöksi massaksi, jota kysymättä viedään.

Suomen kansa on koko valtakunnassa halunnut ja äänestämällä saanut muutosta ja kunnioitusta. Muutosta on haluttu yhteisten asioiden hoitotapoihin ja kunnioitusta kansan valtaa ja suomalaisuutta kohtaan. Kanavaksi he ovat valinneet Perussuomalaiset rp:n, koska se puolueena edustaa toivoa uudesta ajasta jossa perisuomalaisella rehellisyydellä ja suorilla puheilla on jälleen merkitys. Kansan ääni on pomo, ja se mikä on luvattu pidetään. Perussuomalainen kansanedustaja on todellinen Kansan Edustaja.

Eduskuntaa paljon tärkeämpi kansan vallan foorumi on kunnantalot. Kunnallisvaalit ovat jo aivan tuossa tuokiossa ovella, ja sillä ovella kannattaa myös kuntalaisten olla. Tällä kertaa Te nimittäin voitte päästä aidosti vaikuttamaan kunnallispolitiikan päätöksiin.

Valtakunnallisesti perussuomalaisten linja on lehmänkauppoja, hyväveli-juttuja ja kieroja sopupelejä vastaan ."Kunnan hyväksi" tehtävät päätökset eivät enää voi olla lukitussa informaatiokaapissa pidettyjä virkamiespäätöksiä, eikä kaikkien yhteisiä asioita voida jättää "turhina" ja "tarpeettomina" käsittelemättä.

Julkishallinnon vanhakantaiset johtamiskeinot (ketkuilut) eivät nykysuomessa toimi, sillä ne on suunniteltu kansanvaltaa vastaan. Jos vaikeita päätöksiä on tehtävä, on ne julkisesti kaikille kerrottava ja perusteltava, sillä suomalaiset eivät ole oppimattomia ja tyhmiä, kuten joskus kunnantalot tuntuvat luulevan.

Tähän tavoitteeseen pääsemiseksi on tärkeää että kuntalaiset myös aktiivisesti osallistuvat muutokseen miettimällä, kenet haluaisivat kunnanvaltuustoon. Muiden puolueiden tavoin perussuomalaiset keräävät jo nyt esityksiä oikeudenmukaisista henkilöistä jotka ryhdikkäästi ja elämänkatsomuksellisesti olisivat kiinnostuneita pyrkimään kunnalliseen päätöksentekoon seuraavissa kunnallisvaaleissa. Vanha totuus on, että valtaa ei anneta. Se pitää ottaa.


Esa Lindholm
Inarin ja Ylä-Lapin Perussuomalaiset ry.

Julkaistu 18.06.2011 klo 07:25