MIELIPITEET
Tapiton vene ja pelimiesten narrit
Perussuomalaiset ja keskusta jäivät vaalien jälkeen oppositioon. Kokoomuksen pääministeri Katainen esitti perussuomalaisille viimeisessä tarjouksessaan, että perussuomalaiset saavat Euroopan hulttiomaiden tukiasioissa pari kertaa äänestää vastaan, mutta sen jälkeen on oltava Kataisen kanssa samoilla linjoilla. Tällaiseen pelleilyyn emme lähteneet.
Olimme ennen vaaleja sitä mieltä, että suomalaisten veronmaksajien rahoja ei tule lapioida Portugalin, Kreikan eikä muidenkaan hulttiomaiden tukemiseen. Meidän selkärankamme kesti seireenien laulut.

Mitenkäs kävi vasemmistoliiton ja sen puheenjohtaja Arhinmäen? Ennen vaaleja Arhinmäki vannoi, ettei hän hyväksy Euroopan tukipaketteja. Vaalien jälkeen mustan Audin takapenkki alkoi kiinnostaa niin, että silmät olivat oikein pitkällä. Ja niin napit lentelivät Arhinmäen ja vasemmistoliiton paidasta mennen tullen ja palatessa. Vaalilupaukset tulivat syödyksi oikein jälkiruoan kanssa.

Ennen vaaleja kepu syytti perussuomalaisia populismista ja ilmoitti harjoittavansa vastuullista politiikkaa. Irlantia, Kreikkaa ja Portugalia on tuettava, jotta suomalaisille riittää työtä. Näin sanoi kepu. Vaalien jälkeen kepun johto huomasi, että he ovat istuneet kuusitoista vuotta tapittoman veneen kyydissä. Vaikka veneen kipparina istui itse pääministeri Kiviniemi, niin nuo perussuomalaisten ryökäleet jossain välissä kävivät viskaamassa veneen tapin metsään. Veneen perämiehen paikka oli annettu kokoomukselle, joka ohjasi venettä kohti haaksirikkkoa.

Hätäpäissään kepu hyppäsi veneestä oppositioon.

Nyt kepu on EU-asioissa tulossa ja jo osittain tullutkin perussuomalaisten linjoille. Turkin nurinpäin kääntö käy kepulta sutjakkaasti. Nyt taas luvataan, että kepu ei tule tukemaan eurotukia. Kolme kuukautta sitten tällaiset puheet olivat suuri synti ja populismia.

Minä ennustan, että Arhinmäen porukka ei näe tässä hallituksessa ensimmäistäkään joulupukkia. Lähtö tulee - porukka on jo nyt hajalla. Viime eduskuntavaaleissa jo huomattava joukko perinteisiä vasemmistolaisia äänesti perussuomalaisia. Samoin tekivät keskustalaiset. Se oli hyvä asia. Näin yhdessä säikäytimme vallanpitäjiä.

Valitettavasti valtapuolueemme ovat ajaneet Suomen sellaisiin syövereihin, joista selviämme todennäköisesti vain vaikeuksien kautta. Nuori ja kokematon pääministeri, kokoomuksen Jyrki Katainen vielä hymyilee leveästi Barrosojen ja Berluskonien kanssa, vaikkakin suupielissä on jo havaittavissa kireyttä. Pelimiesten narrina oleminen alkaa rasittaa.

Demarien valtiovarainministeri Jutta Urpilainen haaveilee vakuuksien perään. Ilmoitan Sinulle Jutta - älä narraa itseäsi ja Suomen kansaa, realisoitavia vakuuksia ei tipu. Käypiä vakuuksia olisivat vain kulta- ja platinaharkot ja niistä eivät hulttiovaltiot tule luopumaan.

Kaikesta huolimatta kesäisin terveisin,


Pentti Kettunen
kansanedustaja, eduskunnan valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja
PerusS

Julkaistu 16.07.2011 klo 07:25