MIELIPITEET
Presidentinvaalista
Sauli Niinistön mahdollisuuksia tulevissa presidentinvaaleissa on pidetty lähes itsestäänselvyytenä viime vuosina. Mutta nyt näyttää siltä, että ei se niin varmaa olekaan.
Hänen ilmoittautumisensa presidenttikisaan oli lähinnä yhden päivän mediatapahtuma, sen jälkeen tunnelma on latistunut ja Niinistön kaipaamia tukijoukkoja ei ole ilmaantunut. Hänelle taitaa käydä kuin aikanaan Ahti Karjalaiselle, että perintöprinssin osa venyi liian pitkäksi ja aika kulki hänen ohitseen.

Tulevat kuukaudet tulevat olemaan poliittisesti mielenkiintoisia. Jos Euroopan myllerrys jatkuu tai vielä pahenee, se tulee lisäämään Perussuomalaisten kannatusta. Silloin voi toisilla puolueilla tulla hätä ja he laskevat, että Timo Soini presidenttinä on pienempi paha kuin Soini puoluejohtajana tulevissa ja ehkä ennenaikaisissa eduskuntavaaleissa.

Siinä on uuden jytkyn paikka. Perussuomalaisten ei kannata pelätä, vaikka Soini olisi presidentti, että puolue ajautuisi tuuliajolle. Hänen luomansa vahva perintö tulee säilymään puolueen ohjenuorana ja olisi tärkeää, että Suomella on presidentti, joka arvostaa tehtäväänsä ja puolustaa presidentin valtaoikeuksia.

Ville Ruotsalainen
Oulu


Julkaistu 19.07.2011 klo 08:07