MIELIPITEET
Hyytelö hytkyy
Äänestäjät seisovat Perussuomalaisten päätöksen takana. Loppu rahan kylvämiselle. Pankkiirien pellossa raha kasvaa. Sadonkorjuun aikaan sanovat vaan, että miksi kylvitte, halla vei.
Suoraselkäinen päätös oli ainoa oikea vaihtoehto. Vihreiden ex-puheenjohtaja Tarja jo väläytteli Aamulehdessä kauhuissaan mahdollisuutta, että jos seuraavissa eduskuntavaaleissa Perussuomalaiset saavat yli 50% äänistä, he saavat näin yksin muodostaa hallituksen.

Sehän olisikin superjytky. Loppuisi se mediankin jatkuva Perussuomalaisten polkeminen. Politiikan toimittajien elämäntehtäväksi on näköjään muodostunut etsiä Perussuomalaisista ja heidän edustajistaan kaikki mahdollinen, johon voisi jollain negatiivisella tavalla puuttua. Onneksi tuo kaikki näyttää kääntyvän suoraan Perussuomalaisten eduksi. Suomen kansa osaa ajatella omillakin aivoillaan, eikä niele kaikkea median Perussuomalaisiin kohdistuvaa, kansalaisten mielipiteitä aliarvioivaa, demokratiaa ja kansanvaltaa väheksyvää propagandaa.

Arkku, alttari, kantajat ja pappi, köyhä muuta ei sinulta saa… Näin lauloi jo edesmennyt kansanlaulaja 60-luvun lopulla. Näin se menee tänäänkin. Tämä väkisin kasattu ”hyytelöhallitus” muka nostaa perusturvaa, mutta korottaa elinkustannuksia veroruoskalla vähintään vastaavasti. Tästä tasaveromallista kärsivät paitsi keskituloiset, eniten pienituloiset kansalaisemme.

Energian verotus nousee. Ei taida hallitukselle kiitosta tulla ainakaan kuljetusalan yrityksiltä kuin myöskään taloyhtiöiltä sen paremmin kuin omakotitalojen asukkailtakaan, oli sitten öljy- tai sähkölämmitys.

Lehdet tulevat arvonlisäverollisiksi. Lehtikustantamojen päälliköt viettävät unettomia öitä. Sanomalehti on kansalaisille tärkeä informaation lähde, monille myös aikakausilehdet ovat rentouttava vapaa-ajan lukuhetki. Suomalaisille sanomalehden lukeminen aamukahvin ohella on traditio, vuosikymmenien totuttu rutiini, elämäntapa, itsestään selvä juttu. Etenkin pienituloisimmalle kansanryhmälle, kuten esim. eläkeläiset ja työttömät, on arvonlisäveron kohdistaminen sanomalehtiin raakaa peliä. Eiväthän suinkaan kaikki kansalaisemme vielä, etenkin iäkkäämpi väestö, lue verkkolehteä.

Ei ole helppo tulevaisuus myöskään tavallisen duunariperheen tai pienyrittäjän. En malta olla lainaamatta toisenkin edesmenneen, kansan suosiman laulajan rallista tekstinpätkää: ”Kansan päälle räystäältä voi kusta lorottaa, kun joulu, joulu on meillä.” No, nyt on kesä, mutta tuo pätkä laulutekstiä kertoo missä nyt mennään. Joulun kellojen ääntä emme vielä tiedä. Voivathan ne  kuulua vaikka näin: Ding dong, hallitus kaatunut on…. kuka tietää miten se hyytelö hytkyy….

Euroopassakin heräillään Ruususen unesta, tukipaketeista aletaan jo puhua isoilla kirjaimilla, ja kaikki tietävät mitä mieltä asioista on ”True Finns”. Samaa mieltä tulevat vielä monet muutkin Euroopassa olemaan.


Jarkko Dorrendorff
Virtain Perussuomalaiset

Julkaistu 28.07.2011 klo 07:48