MIELIPITEET
Ihana EU?
”Sen elämä on joukkueurheilua” Olavi Ala-Nissilän kirjan mukaan. 27 jäsenmaan taloudenhoitoa valvoo tilintarkastustuomioistuin Luxemburgissa, siis yksi jäsen joka jäsenmaasta. Siellä häärii yli kahdeksansataa tarkastajaa, ja lisäksi varsinaisia tarkastajia 350.
Talouskomissaarina on Olli Rehn Suomesta, joka kuitenkin on omaksunut päätyökseen EU:n laajentamisen. Taloussäännöistä piittaamattomat maat on kaikki hyväksytty jäseniksi erinäisin ehdoin. Uudet jäsenet ovat katsoneet jäsenyyden tunnustukseksi hyvästä hallinnosta, ja pillastuneet vain lisäämään riskejään.

Minkäsisältöisiä kertomuksia tilintarkastustuomioistuin 1200 tarkastajan voimin on tuottanut? Siitä ei ole ollut mitään dokumentteja luettavissa! Ala-Nissilä kertoo olleensa EU-kielteinen tehtävään tullessaan, mutta ihana elämä ja sen suomat edut Luxemburgissa ovat tehneet hänet EU-myönteiseksi. Eivätkö korruptoituneet tuomioistuimen jäsenet olekaan esteellisiä toimissaan?

Suomen poliittiset päättäjät veivät maan rahaliittoon ilman kansanäänestystä, kun oli kiire päästä narrattavien ytimeen maataloustukien osuuden EU:n menoista ollessa 67 prosenttia. Vuonna 2008 maataloustuet olivat enää 44 prosenttia, nyt niiden osuus on pudonnut jo 34 prosenttiin ja suunta on jyrkästi laskussa. Olemme luonnonolosuhteiltaan meitä rikkaampien ja suurempien maiden lypsylehminä siellä ytimissä! Eihän sääskien ininä taivaaseen kuulu, mutta lahjusten piiriin päässeet päättäjämme pelottelevat meitä perikadolla ellemme maksa toisten viuluja! Tämä on sitä globalisaatioherkkua, jonka perään luudalla lentävät päättäjämme ovat rököllään! Ken ei tätä hyväksy, on muka väärin äänestänyt!


Valtter Kosonen
Mikkeli

Julkaistu 21.08.2011 klo 07:00